Eğitimcilerden Eğitim zirvesi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Danışma Kurulu, Diyarbakır'ın Eğitim ve Öğretim'deki yeri, sorunları ve ileriye dönük yapılması gerekenler masaya yatırıp tartıştı. Okullaşma üzerinde durulurken, okullarda değerler eğitimine de ağırlık verilmesi istendi.

Haberler 09.03.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Danma Kurulu, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan bakanlnda yaplrken, Kurul Diyarbakrn Eitim ve Öretimdeki yeri, sorunlar ve ileriye dönük yaplmas gerekenleri masaya yatrd. Toplantda, okullarda deerler eitimine arlk verilmesi istendi.

ETMDE KALTEY ARTIRMAK

2015-2016 eitim öretim ylnn genel bir deerlendirmesini yapmak, 2016-2017 eitim öretim ylnda, il genelinde eitimde var olan ihtiyaçlarn doru tespitini yapmak, payda kurumlarla ibirliine geçilerek, Diyarbakrdaki eitim profilini yükseke çkarma noktasnda, atlmas gereken admlarn ele alnd, l Milli Eitim Danma Kurulu, Mehmetkçik lkokulu Toplant salonunda yapld.

l milli Eitim Müdürü Hasan Aslann bakanlk ettii toplantya, Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Giray Topal, Eitim Fakültesi Dekan Yardmcs Prof. Dr. Ali Osman Alaku, Maarif Müfettileri Bakan Erol Altunbay, l Milli Eitim Müdür Yardmclar, ube müdürleri, kamu kurum ve kurulu temsilcileri, sivil toplum kuruluu temsilcileri, öretmenler, örenciler ve veliler katld.

Toplantda eitim-öretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli kullanlmasna yönelik çalmalar, TEOG, YGS ve LYS snav sonuçlarnn deerlendirilmesi, baary artrmak için gereken tedbirler, okullama oran, okullardaki derslik ihtiyaçlar ve çözüm önerileri ele alan Milli Eitim Müdürü Aslan, limiz Eitim kalitesinin arttrlmas, ikili öretim yapan okullarn tamamnn normal eitime geçmesi, snf mevcutlarnn ideal sayya indirilmesi ve daha nitelikli eitim salanabilmesi için; yeni eitim yatrmlarnn yaplmas, ihtiyac olan okullarn onarlmas gibi dier idari i ve ilemleri de paydamz olan kurumlar ile koordineli bir ekilde yürütmekteyiz, çalmalarmz hafta içi hafta sonu demeden, mesai mefhumu gözetmeden sürdürmekteyiz dedi.

DEERLER ETMNE ÖNEM

l Valimiz sayn Hüseyin Aksoyun koordinesinde yürütülen çalmalar ile gerek telafi eitimleri gerekse dier bütün eitim faaliyetleri ile eitim-öretimin kusursuz yürütülmesi yönünde gerekli admlarn atldn söyleyen Aslan, Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü olarak, Vizyonumuz; tüm okul ve kurumlarmz bilim ve kültür merkezi haline getirmenin yannda, çocuklarmza davran boyutunda da gereken eitimi vermektir. Bu dorultuda gençlerimize ve çocuklarmza, vatan, millet sevgisini alayacak, örencilerimizin davranlarna etki edecek tüm konularda, onlarn eitimi için ciddi çabalar içeren Deerler Eitimi Projesini faaliyete geçirdik. Okul yöneticilerimizin, velilerimizin ve örencilerimizin eitimdeki üretkenlii, verimlilii arttran çabalarn önemsiyoruz. limizin eitim çtasnn yükseltilmesi, eitim ortamndan uzak kalm çocuklarmzn eitim ve öretime kazandrlmas, okullarmzda yürütülen eitim faaliyetlerine çevresel etkilerin deerlendirilmesi ve alnabilecek tedbir ve önlemlerin konuulmas için bu toplantda ilimiz eitim çalmalarna rehberlik edecek tavsiye niteliinde kararlar alacaz diye konutu.

DCLE ÜNVERSTESNDE ETM

Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Sayn Giray Topal ise, Eitim ailede balyor, okullarda geliiyor ve hayat boyu devam ediyor. Biz dekanlk olarak eitim konusunda üzerimize ne düüyorsa yapmaya hazrz. Bilgi ve birikimlerimizi sizlerle paylamaya hazrz. Bizim özellikle eitim fakültesi olarak uygulama okullar kompleksine ihtiyacmz var. Böylece hem biz örencilerimizin staj çalmalarn yapar hem de öretmenlerinizden faydalanm oluruz. Diyarbakrn imknszlklara ramen eitim baars birçok ilden çok daha iyi olduunu net bir ekilde görebiliyoruz. Bu baary el birliiyle daha güzel noktalara tanacana inanyorum dedi.

Toplant daha sonra l Milli Eitim ube Müdürü Ramazan Tekdemir tarafndan TEOG, YGS ve LYS snav sonuçlarnn deerlendirilmesi, yatrmlar, okul, derslik yapm ve ihtiyac, okul veya eitim kurumu olarak kullanlabilecek uygun resmi kurum binalarnn tahsisi, belediyelerin eitime ayrmas gereken katk balklar altnda bir brifing verildi. Brifingin ardndan katlmclarn görü ve önerileri alndktan sonra toplant sona erdi.

Ana Sayfaya Git