"Eğitimde fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak istiyoruz"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Kaliteli ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan bir eğitimi Türkiye'nin dört bir yanına yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.

Haberler 01.12.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli ziyaret ve toplantlara katlmak üzere Hakkariye gelen Bakan Ylmaz, Vali Cüneyit Orhan Toprak makamnda ziyaret ederek, eitim deerlendirme toplantsna katld.

Daha sonra partisinin il bakanln ziyaret eden Ylmaz, burada yapt konumada, bakanlk bürokratlaryla bugün Hakkariye geldiklerini, Hakkarinin eitimle ilgili skntlarn yerinde konumak, dinlemek ve gidermek istediklerini söyledi.

- Hakkariye 422 milyon lira yatrm yapld

Hakkariye AK Parti hükümetleri döneminde 422 milyon lirann üzerinde yatrmn gerçekletirildiini vurgulayan Ylmaz, öyle devam etti:

Derslik bana düen örenci says kriteri, gelen hizmetleri göstermesi bakmndan uygundur. Burada bir sunum yapld. stisnai ve olaan üstü artlarn dnda genelde ilk okullarda derslik bana düen örenci says 22, ortaokulda 37, lisede de 32 olduu söylendi. Bizim proje okullar yönetmelii var. Burada derslik bana düen örenci saysnn 30 olmas ideal rakam olarak öngörülmütür. Hakkaride bu rakamlarda iyiyiz, dierlerinde de biraz daha yatrmn yaplmas lazm. Ama u anda devam eden yatrmlarmz var.

Bakan Ylmaz, Hakkaride 2017de 11 yatrmn tamamlandn ve toplamda 91 dersliin kente kazandrldn ifade ederek, bu okullarn bir ksmnda eitimin baladn, kalan dersliklerin de ikinci dönemde açlacan bildirdi.

u anda 139 milyon liralk 28 proje yatrmnn devam ettiini ve tamamlandnda 321 dersliin daha kazandrlacana dikkati çeken Ylmaz, tüm yatrmlar tamamland zaman Hakkarinin her alanda Türkiye ortalamasnn altna ineceini aktard.

- Frsat eitliini yaygnlatrmak istiyoruz

Bakan Ylmaz, Hakkaride 76 bin 800 örencinin bulunduunu, bu rakamn kent nüfusundaki 4 kiiden birinin örenci olduu anlamna geldiine dikkati çekerek, unlar ifade etti:

Derslik says 2002de bin 148 iken imdi 2 bin 431 dersliimiz var. Ancak her gün yeni bir okul inasyla bu derslik saylar artyor. Öretmen says önemli. 2002de bin 553 öretmen varken imdi 3 bin 479a çkt. Sadece iki ylda buraya gönderdiimiz öretmen says binin üzerindedir. Sadece iki ylda. Önümüzdeki dönemde de Hakkarinin öretmen sorunu kalmayacak. Buradan da tp fakültesini, mühendislik, hukuk fakültelerini kazananlar var. Kaliteli ve eitimde frsat eitliini salayan bir eitimi Türkiyenin dört bir yanna yaygnlatrmak istiyoruz. Sadece Hakkaride deil, Mardine de, Bitlise de, Idra da Karsa da Türkiyenin dört bir yanndaki insanlara bu eitimi salamaya çalyoruz.

- Türkiye bar ve huzur adas gibi

Bu anlamda çok büyük mesafe aldklarn ve gelecek yllarda yapacaklar yatrmlarla eksiklikleri gidereceklerini deinen Ylmaz, unlar kaydetti:

Allah birliimizi, dirliimizi daim etsin. Ülkemize bar, huzur, kardelik versin, bunu güçlendirsin. Bu corafyada her yerde bir sknt var. Hemen hemen skntl ülkeler arasnda bir bar, huzur adas gibi duran yer Türkiye. Ülkemizin, bulunduumuz yerin kymetini bileceiz. Birliimizi, dirliimiz daim ettirirsek, halkn gönlünü kazanmak için gayretlerimizi bir kat daha arttrrsak Hakkarinin de Türkiyenin de yarn, gelecek yl ve gelecei kesinlikle bundan öncekinden çok daha iyi olacaktr.

Bakan Ylmaz, daha sonra esnaf ziyaret ederek, Hac Sait Camisinde namaz kld.

Ana Sayfaya Git