EKPSS'ye hazırlanıyorlar

Ortaöğretim ve ön lisans mezunu engelli bireylere Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlıklarını Belediyenin açtığı ücretsiz kursta yapıyorlar.

Haberler 15.04.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görme, iitme, bedensel ve zihinsel engelliler kurslarda, Türkçe, matematik, corafya, tarih ve anayasa olmak 5 branta eitim alyor. Eitim programnda engelli bireylere, fiziksel ve zihinsel durumlar göz önünde bulundurularak gruplar halinde ders veriliyor.

Adaylarn 24 Nisanda yaplacak snavda baarl olabilmesi için eitmenler youn bir program hazrlad. Örencilerle birebir ilgilenen eitmenler, eksikliklerin giderilmesi için konu anlatml ders saatlerini de geniletti.

KURSTA ETM ALIYORLAR

Diyarbakr Belediyesinin hazrlad programa zihinsel engelli grubundan katlan Yusuf Korkmaz, 6 ay önce balad kurstan verim aldn, ayrca sosyalletiini belirtti.

Korkmaz, Eksiklerimizi tamamlyoruz. Dier engelli grubuyla kaynatk. Bu kuruma geldikten sonra daha aktif olduk. çimizdeki korkular yendik. ifadesini kulland.

Ebru Yain de snava sayl günler kaldn, öretmen olmak için gece gündüz ders çaltn belirterek, Öretmen olarak benim gibi engellilerin hayatna dokunmak istiyorum. Engelli bireyler, adaptasyon sorunu yayor. Bu konuda onlara yardm etmek istiyorum. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git