Eli öpülesi öğretmen

Elazığ'da resim öğretmenleri kütüphane duvarlarını tuvale dönüştürdü.

Haberler 17.12.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ELAZI - Elazda Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamnda 83 okulda yaplan kütüphanelerin duvarlarn, gönüllü öretmenler tuvale dönütürdü.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann öncülüünde sürdürülen Kütüphanesiz Okul Kalmasn Projesi kapsamnda hizmete giren 83 okuldaki kütüphanelerin duvarlarn resmetmek için bir grup resim öretmeni çalma balatt.

Kütüphaneleri örenciler için daha cazip bir alana dönütürmek için bo vakitlerinde okullara giden öretmenler, kütüphane duvarlarna örencilerin eitimine katk sunacak resimler yapyor.

Vali Tevfik Gür Ortaokulundaki kütüphanenin duvarlarna resim yapan görsel sanatlar öretmeni Ahmet Aksöz, AA muhabirine, Milli Eitim Bakanl bünyesinde yürütülen projeye destek vermek için gönüllü öretmenler olarak kütüphanelere renk kattklarn söyledi.

Yaptklar resimlerde örencilerin hayatn olumlu yönde etkileyecek mesajlar ortaya koyduklarn kaydeden Aksöz, kütüphaneleri daha zenginletirmek istediklerini belirtti.

çalmann kendilerini de heyecanlandrdn ifade eden Aksöz, kütüphanelerin sradanln ortadan kaldrmak, daha yenilikçi bir ortam yaratmak için çaltklarn bildirdi.

Kütüphanelerin çocuklar açsndan çok önemli olduunu anlatan Aksöz, öyle konutu:

Okul dndaki vakitlerimizde kütüphanelerde çalyoruz. Kitabn ve bilimin ne kadar faydal olacana dair bilimsel, sanatsal yazlar yazp çocuklarn buraya daha çok ilgi duymalar için elimizden geleni yapyoruz. çocuklarn bo duvar görmeleri yerine onlarn ilgilerini daha çok artracak rengarenk kütüphane olmas için çalyoruz.

- çocuklar için en güzelini oluturma gayreti

Öretmen Recep Boydak da projede gönüllü olarak yer aldn, cokuyla çaltn dile getirdi.

Projede yer ald için kendisini iyi hissettiini aktaran Boydak, Kütüphaneleri görsel anlamda zenginletirmek ve çocuklara kitap sevgisini alamak amacyla bu çalmay yapyoruz. çocuklar için kütüphaneleri görsel anlamda süslüyoruz. çocuklarmz için elimizden gelen her eyin en güzelini oluturmaya gayret ediyoruz. dedi.

- Kütüphanemiz huzur verici

Örenci Sude Naz Artik ise yeni yaplan kütüphane sayesinde kitap okumay sevdiini söyledi.

Kütüphaneyi görsel anlamda da çok beendiini aktaran Artik, Kütüphanemiz huzur verici. Mobilyalar yeni ve çok güzel. çok güzel bir kütüphane olmu. Burada saatlerce kitap okuyabilirim. ifadelerini kulland.

Örenci Yiit Efe Cengiz ise kütüphanenin çok güzel olduunu anlatarak, emek verenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git