İlim Yayma Ödülleri'ne başvuru süreci tamamlandı

Türkiye'de bilimsel çalışmaları ve araştırmaları desteklemeyi, başarının ülke ve insanlık hizmetine sunulmasını hedefleyen İlim Yayma Ödülleri'ne başvurular sona erdi.

Haberler 21.07.2023 - 01:12 Son Güncelleme : 21.07.2023 - 01:12

İlim Yayma Vakfından yapılan açıklamaya göre, 2 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen İlim Yayma Ödüllerinin 16 Mayısta başlayan başvuru süreci tamamlandı.

Ödüllere üniversite, kurum ve kuruluşlar ile bilim insanlarından çok sayıda başvuru yapıldı.

Her bir kategori için yapılan başvurular, sürenin sona ermesiyle birlikte değerlendirme aşamasına alındı.

Tamamlanan başvurularda, temel eser türlerinde deneysel araştırma, tez, kitap, makale, patent, uygulama ve ürün geliştirme çalışmaları dikkate alınacak.

BÜYÜK ÖDÜL SAHİBİNE 150 TAM ALTIN VERİLECEK

Büyük Ödül, Sosyal Bilimler ile Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere toplam 3 kategoride verilecek ödüller, bu yıl altın olarak belirlendi.

Büyük Ödül sahibine 150 tam altın, diğer iki ödül sahibine ise 50şer tam altın verilecek.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan, İlim Yayma Ödüllerine bu yıl beklenenden daha büyük ilgi olduğunu belirtti.

Başvurulardaki çalışmaların niteliklerinin yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran Savaşan, Ödüller her geçen dönem daha da güçleniyor. Hedefimiz ödüllerin uluslararası bir nitelik de kazanmasıdır. Başvuru aşamasının sona ermesiyle birlikte çeşitli kurullarda bilimsel değerlendirmeler yapılacak. Ödülleri kazanan çalışmalar yıl sonuna doğru yine büyük bir törenle kamuoyuna açıklanacak. değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git