İlk ders papi!

Diyarbakır'daki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulunda yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrenciler, öğretmenlerinin sınıfa getirdiği "Papi" isimli papağanı sevdi

Haberler 13.09.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakırdaki bir ilkokulda öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğretmenlerinin sınıfa getirdiği papağanı Papi ile keyifli anlar yaşadı.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Özay Durap, geçen yıl yavru iken sahiplendiği ve Papi ismini verdiği papağanını okula getirerek, öğrencilerine sürpriz yaptı.

Öğrenciler de ilk gün heyecanını Papi ile zaman geçirerek yendi. Papiyi seven öğrenciler, keyifli anlar yaşadı.

Okul müdürü Zülfü Özkan, AA muhabirine, 2 bin 375 öğrenci ve 76 öğretmenle dersbaşı yaptıklarını söyledi.

çocukların okulu çok özlediklerini anlatan Özkan, şunları kaydetti:

çocukların cıvıltısıyla okulumuzu açtık. Papi adlı papağanımız da bugün okula başladı. Okulun ilk günü dolayısıyla hayvan sevgisinde farkındalık yaratmak için çalışma yürüttük. Papiyi de sınıfa getirdik. çocuklar ve Papi mutlu. Bu şekilde hayvan sevgisi noktasında farkındalık oluşturduk. Öğrencilerimiz hem öğretmenlerini hem de Papiyi çok özlemişlerdi. İlk gün vesilesiyle onları buluşturmuş olduk.

PAPİYİ BAZI GÜNLER OKULA GETİRECEĞİM

Öğretmen Özay Durap ise Papiyi geçen yıl da sınıfa getirdiğini ve yaz tatili araya girince öğrencilerinin onu çok özlediğini söyledi.

Amacının öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak olduğunu dile getiren Durap, çocuklar onu çok seviyor. Papi, kendisiyle konuşulmasını seviyor. Dersin en heyecanlı yerinde, ismini söylüyor, merhaba ve babay diyor, durmadan sürekli konuşuyor. Onu bazı günler okula getireceğim. diye konuştu.

Öğrenciler de sınıfta papağan görünce çok şaşırdıklarını ve mutlu olduklarını belirtti.

Ana Sayfaya Git