İmam Hatip Liselerinin başarısı

Silvan'da imam hatip okullarının başarısı ve önemi üzerine etkinlik düzenlendi.

Haberler 22.11.2016 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom Kz Anadolu mam Hatip Lisesi Müdürlüü tarafndan hazrlanan etkinlikte, 2016 TEOG sonuçlarna göre 440 üzerinde ald puanla ayn okula yerleen bir örenciye dizüstü bilgisayar, 350-440 puan aralnda yerleen 9 örenciye de tablet bilgisayar hediye edildi.

Törene katlan lçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, imam hatip okullarnn önemine deindi.

MAM HATP LSELER

mam hatip okullarnn sadece Türkiyede deil dünyay dönütürebilecek ideal insanlar yetitirecek konumda olduklarn belirten Özdemir, Bakn dünyann farkl bölgelerine dini eitim veren kurumlar söz konusu ama bu dini eitim veren kurumlarn slam dünyasn birtakm güç odaklarnn etkisi altna girerek nasl bir hale getirdiklerini gördük ama imam hatipler böyle olmad. mam hatipler slam dünyasn insanlarn dinden nefret edebilecekleri bir duruma asla dönütürmediler ve buna imkan da vermediler. dedi.

lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari de, 28 ubat sürecinden imam hatip okullarnn olumsuz yönde etkilendiini belirterek,n mam hatip kökenli arkadalarn kaymakam ve vali olduklarn bilmekteyiz. Ayn zamanda Sayn Cumhurbakanmzn da imam hatip kökenli olduunu biliyoruz. undan emin olmalyz ki biz Rabbimize güvenerek, ihlasla, samimiyetle ilerimizi yapmalyz.

Ana Sayfaya Git