Muşta çeşitli meslek gruplarından kişilerin oluşturduğu İnsanlık İyilik Ekibi, kanser hastası annesine ve kardeşlerine bakmak zorunda olan 18 yaşındaki Fatma Süte destek vererek, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazanmasına yardımcı oldu.
Proje kapsamında ekipten destek alan Süt, annesinin yaklaşık 2 yıl önce kolon kanserine yakalandığını, bu nedenle annesi ve evdeki diğer 3 kardeşine kendisinin baktığını söyledi.
Geçen iki yıllık sürede evde bir yandan temizlik ve yemek yaptığını, bulaşık yıkadığını, bir yandan da derslerine çalıştığını anlatan Süt, İnsanlık İyilik Ekibini tanıdıktan sonra hayatının değiştiğini ifade etti.
- Gelecekte bu gönüllü ekibe katılacağım
Üniversite sınavından üç ay önce ekipten Edebiyat Öğretmeni Reyhan Yalçının kendisine ders vermeye başladığını ve rehberlik ettiğini anlatan Süt, şöyle devam etti:
Ekipteki öğretmenim bana hem derslerimde, hem psikolojik hem de maddi anlamda destek oldu. Her hafta bana ödevler verdi. Sınav günü bir anne gibi kapıda bekledi. Onun benim yanımda olması bana büyük bir güç verdi ve belki başarılı olmamdaki sebeplerden biri de buydu. Üniversite hayalim gerçekleşti. Annemin kanser olmasının ve maddi imkansızlıkların üstesinden gelmemi sağladılar. Bunun için her zaman minnettar olacağım ve ben de gelecekte bu gönüllü ekibe katılacağım.
- Hissettiğim duygunun tarifi yok
Edebiyat Öğretmeni Yalçın ise Sütün üniversiteye kazanmasına yardımcı olduğu için büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.
Ekip olarak öncelikle Muşta kanserli hastaların tespitini yaptıklarını belirten Yalçın, Bu tespitten sonra bu ailelerin öğrencilerine ders desteğinde bulunmamız gerektiğinin farkına vardık. Fatma da onlardan biri. Ben Fatmaya üniversiteye hazırlık sürecinde elimden geldiği kadar rehberlik yaptım. Her hafta yanıma geldi veya ben ona gittim. Ders anlattım ve Fatma ilk yılında üniversiteyi kazandı. Bu anlamda benim öğretmen olarak şu an hissettiğim duygunun bir tarifi yok. diye konuştu.
- İnsanlık İyilik Ekibi
İnsanlık İyilik Ekibi Koordinatörü Tekin Güler de şimdiye kadar yaklaşık 100 kanser hastasına ve ailesine ulaştıklarını, bunlardan birinin de Süt ailesi olduğunu kaydetti.
Amaçlarının Muşta tedavileri devam eden kanser hastalarına ve ailelerine yardım etmek olduğunu vurgulayan Güler, şunları kaydetti:
Onların kansere karşı mücadele gücünü ve yalnız olmadıkları hissini artırmak istiyoruz. Bu amaçla bir gönüllü grubu oluşturduk. Buna İnsanlık İyilik Ekibi dedik. Bu ekipte uzman doktorlarımız, öğretmenlerimiz ve yaşam koçluğu yapan gönüllülerimiz var. Özellikle hasta çocukların sosyalleşmesi ve müfredattaki derslerinin devamı için çalışmalar yürütüyoruz. Ekipten gönüllü öğretmenimiz Reyhan Yalçını bu noktada Fatmaya koçluk etmesi için görevlendirdik. Bu süreç içerisinde üniversiteye hazırlanmasında gerçekten hocamızla olumlu bir çalışma yaptılar. Sonuç olarak da işte üniversite sınavına girdi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine yerleşti. Bizim de bir nebze katkımızın olduğunu duyduk, çok da mutlu olduk.