Karnesi evinde verildi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Kumrucuk köyü ilkokulu birinci sınıf öğrencileri karne heyecanı yaşadı.

Haberler 20.01.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur ilçesine bal Kumrucuk köyü ilkokulunda okuyan ve hasta olduu için okula gelemeyen birinci snf örencisine karnesi öretmeni ve arkadalar tarafndan evinde verildi

Kumrucuk köyü ilkokulu örencileri karne heyecann pasta keserek yaad. Snf öretmeni Hasan Kartal, ilk kez karne alacak örenciler için geri dönüümden toplad katlar rulo ekline getirerek ketenle kaplad. Ketenin üzerine örencilerin tek tek isimlerini yazan öretmen Kartal karneleri rulo eklinde getirdii karton kutularn içinde örencilere verdi.

Karnelerini alan çocuklar snfta hatra foto çektirdi.

Karnelerini alan örenciler, öretmenleriyle beraber hasta olduu için okula gelemeyen Havin Gökmenin evine gitti. lk karnesini okulda alamayan Gökmen, öretmeni ve snf arkadalarn görünce duygulu anlar yaad.

Gökmen, Bugün karne günü ben çok mutluyum. Arkadalarm ve öretmenim evimize geldi. Karnemi getirdiler. çok mutlu oldum. Herkese çok teekkür ederim. dedi.

çocuklarn dünü, bugünü ve yarn aydnlatan umut klar olduunu söyleyen Kartal, öyle konutu:

Bugün karne heyecan yaayacaz. Biz onlara karne vereceiz, onlar da bize hayat dersi verecek. Her eye ramen gülen gözlerle yarna umut olan çocuklarmz, bize de umudu öretiyor. çaltk, çabaladk ama hiç yorulmadk. Sadece ksa bir ara diyoruz. Onlar karne heyecann yaarken, ben çocuklarla çocuk kalabilmenin heyecannn yayorum. Onlarla birlikte çok mutluyum. Bizler içimizde ki çocuu, çocuklarla yaatabiliriz. Yarnlara umutla bakabilen bireylerle yetitirebiliyorsak bu çocuklarn gözlerindeki ltya baldr. dedi.

Baarnn önünde hiçbir engel yok

Baarnn önünde hiçbir engelin duramadn vurgulayan Kartal, Bu köyde Aziz Sancarlar, Mimar Sinanlar, Ahmet Arifler, Yaar Kemaller neden yetimesin, neden çkmasn? Tüm çocuklara ve öretme akyla yola koyulan tüm meslektalarma iyi tatiller diliyorum. dedi.

Örencilerden ilk defa karne heyecan yaayan Ramazan Tosun, öretmenlerinin ilk karneyle beraber, kendilerine pasta verdiini, çok mutlu olduunu söyledi.

Öretmenlerinin karneleri süsleyip verdii için mutlu olduklarn söyleyen Avin Tosun, öretmenine bu güzel günde kendilerini mutlu ettii için teekkürlerini sundu.

Ana Sayfaya Git