Kaya'ya İtalya'dan plaket

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde yaşarken, bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan, bir süre sonra eski erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya'ya, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen törende plaket verildi.

Haberler 26.04.2018 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesinde yaarken katld bir televizyon programndaki ses yarmasnda tannan Mutlu Kaya, 18 Mays 2015te eski erkek arkadann silahl saldrsnda ar yaraland. Uzun bir tedavi süreci geçiren Mutlu Kayaya, Mart aynda talyann Milano kentinde düzenlenen törende, plaket verildi.

Direnç Kültürünün Yaylmas ve Yardmlama Derneinin düzenledii, iddete maruz kalm kadnlar gecesine tekerlekli sandalye ile katlan Kayann ismi anons edilmeden, bir televizyon programnda ark söylerken görüntüleri izlettirildi. Duygusal anlarn yaand gecede, Kaya, alklar arasnda giydii beyaz kyafetle sahneye tercümanlarn yardmyla tekerlekli sandalyeyle çkt. Sahnede merhum sanatç Kazm Koyuncunun te Gidiyorum parçasn seslendiren Mutlu Kaya, uzun süre alkland.

BLEREK BEYAZ GYDM, çÜNKÜ KADINLAR BR MELEKTR

Kendisine plaket verilen Kaya, daha sonra yapt konumada, Doktorlar iyileeceimi söyledi. Ben iyileeceim. Kadnlar için mücadele edeceim. Bugün bilerek beyaz giydim. çünkü kadnlar bir melektir. Kadnlara artk ellerin kalkmasn istemiyorum. Benim umutlarm ve hayallerim ykld. Baka genç kzlarn hayalleri ve umutlar ellerinden alnmasn. Hiçbir kz böyle olmay hak etmiyor. Beni bu hale getiren cani, sadece 15 yl hapis cezas ald. Benim böyle olmamn karl 15 yl m sadece. O 7-8 yl sonra çkacak, gezecek. Ben tedavi göremezsem belki de böyle kalacam. Beni dinlediiniz için teekkür ederim dedi.

Ana Sayfaya Git