Kermesleri hayata döndürdü

Sandalyenin hediye edildiği 7 yaşındaki Enis Okutan "Artık okula akülü sandalyemle gideceğim. Annem beni omuzuna almak zorunda kalmayacak"

Haberler 07.12.2019 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesinde ortaokul örencileri, düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle 2 bedensel engelliye akülü sandalye ald.

Güney Mahallesindeki Halit Gülpnar Ortaokulu örencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamnda kermes düzenledi. Kermeste velilerin evde hazrlad yöresel yemeklerin yan sra tatl ve içecekler sata sunuldu.

ki gün boyunca çok sayda kiinin ziyaret ettii kermesten elde edilen gelirle, ihtiyaç sahibi iki bedensel engelliye akülü sandalye alnd.

Akülü sandalyeler okulda düzenlenen törenle, farkl bir okulda 1. snfa giden 7 yandaki Enis Okutan ile 52 yandaki Ziynet Yaara teslim edildi.

ÖRENCLERN ANLAMLI KERMES

Enis Okutan, yapt konumada, sandalyeye kavutuu için mutlu olduunu belirterek, Artk okula akülü sandalyemle gideceim. Annem beni omuzuna almak zorunda kalmayacak. Parka, markete, misafirlie, annemi çarmaya gerek kalmadan kendim gideceim. Akülü sandalyem olduu için çok mutluyum. dedi.

Ziynet Yaar da örencilerin gösterdikleri duyarl davran karsnda mutlu olduunu söyledi.

Okulun 8. snf örencisi Beyza çiçek de etkinlikte kendilerine yardmc olan öretmenlerine teekkür ederek, Engelli arkadalara yardmc olabildiimize çok sevindim. Onlar da artk bizler gibi dar çkp çevrelerini tanyabilecek. En azndan okula kolay bir ekilde gidebilecekler. diye konutu.

lçe Milli Eitim Müdürlüü ube Müdürü Hakan çiftel de bu tür etkinliklerin örencilerin engellilerle empati kurabilmeleri ve onlarn yaadklar zorluklar görebilmeleri açsndan önemli olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git