Kırsalda spor!

DİYARBAKIR'da, kırsal mahallelerde yaşayan çocukları, spora özendirmek, başarı olanların da spora kazandırılması amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce kurulan spor sahası ve survivor parkurlarıyla çeşitli yarışmalar düzenleniyor. 'Köyde kal spor yap' projesi kapsamında bugüne kadar 9 kırsal mahallede 500'e yakın çocukla buluştuklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube MüdürüAydın Çetin, "Bu 500 çocuğun içinde 50'ye yakın çocuğumuzun da kaydını aldık. Yaklaşık olarak yüzde 10'luk bir başarı oranı var. Toplamda hedeflediğimiz 20 köyümüz var" dedi.

Haberler 18.08.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Gençlik ve Spor l Müdürlüü öncülüünde Diyarbakr Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü i birlii ile Atletizm Federasyonu ve VoleybolFederasyonunun da malzeme destekleri ile krsal mahallelerde yaayan çocuklar spora özendirmek, yetenekli olanlar da spora kazandrmak amacyla gerçekletirilen Köyde kal, spor yap projesi ile bugüne kadar 9 krsal mahallede 500e yakn çocua ulald. Antrenörler eliinde gerçekletirilen yarmalarda yetenekli olan çocuklar not edilerek, Kasm aynda yaplacak final için çaltrlacak ve dereceye girenler lisans alarak Türk sporuna kazandrlacak. 20 krsal mahallenin hedeflendii proje kapsamnda çermik ilçesi Krsal Baar Mahallesinde voleybol sahas ve survivor parkuru kurularak, 30 metrelik koular yapld. Yarmaya katlan bütün çocuklara madalya verildi.

ALELERLE BREBR GÖRÜÜYORUZ

Gençlik ve Spor l Müdürlüü Spor ube Müdürü ve Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü Bakan Aydn çetin, pandemi sürecinde hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarna uyarak çocuklara hem bu konuda eitim vermek hem de yetenekli olanlar kefedip, spora kazandrmak amacyla yola çktklar ifade ederek, Diyarbakrda u ana kadar 9 köye ulatk. Toplamda hedeflediimiz 20 köyümüz var. Bu köylerin içinde yetenekli olan çocuklarmz da seçiyoruz. Bu konuda çok yetenekli çocuklar kefettik. Onlarn notlarn alyoruz. Onlara gerekli antrenmanlar yaptrp daha sonra Diyarbakrda yaplacak olan büyük bir finalle bu çocuklar lisansl sporcu haline getirmeye çalacaz. Aileleriyle birebir konuuyoruz. Ne yapmak istediimizi anlyorlar. Bu konuda ayn zamanda onlarn da desteini alyoruz. Bata Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürlüü olmak üzere Atletizm Federasyonu ve Voleybol Federasyonu da malzeme konusunda bize destek verdi. Biz de çocuklarmza hem bunlar hediye ediyoruz hem de madalya veriyoruz. Onlar bir nebze de olsa sevindirdiysek ne mutlu bize diye konutu.

YETENEKL çOCUKLARIN PENDEYZ

çocuklar kendi ya gruplarna göre 30 metre koturduklarn dile getiren çetin, sözlerini öyle sürdürdü:

yi derece koan çocuklar not ediyoruz. Sonra onlara biraz antrenman yaptracaz. Kasm aynda da bir final yapacaz. Bugüne kadar 9 köyümüzde 500e yakn çocua ulatk biz. Bu 500 çocuun içinde 50ye yakn çocuumuzun da kaydn aldk. Yaklak olarak yüzde 10luk bir baar oran var burada. çocuklar ilk defa böyle bir eyle karlayorlar. Özellikle mezralarda, krsal kesimlerde olan çocuklar ilk defa bu tür sportif faaliyetlerini görüyorlar. Zamanla alnca daha iyi dereceler, daha güzel baarlar elde edeceklerdir diye düünüyoruz. Burada mesela 3 kzmz kefettik. Notlarn, derecelerini aldk. Ben daha önce Avrupa ampiyonu sporcu da yetitirdim. O ya grubunda neler yaandn biliyorum. Buralarda çok yetenekli çocuklar var. O yeteneklerin peindeyiz. Onlar brakmayacaz ve Türk sporuna kazandracaz.

5inci snf örencisi Tuba Kurttekin (10), uzun süredir okula gitmediklerini anmsatarak, Burada kou yaptk. Birinci oldum. Voleybol oynadk. çok elendim. Büyüyünce sporcu olmak istiyorum. Komay, spor yapmay seviyorum. Hocalarmz beni beendi. yi oynadmz söylediler dedi.

5inci snf örencisi Eda lhan da çok elendiklerini belirterek, Yar çok güzeldi. Birinci oldum. Büyüyünce avukat olmak ve onun yannda spor yapmak istiyorum diye konutu.

Torununu izlemeye gelen evki Özmen, kendi dönemlerinde böyle etkinliklerini olmadn kaydederek, mahallelerinde bu tür etkinlikler düzenlenmesine çok sevindiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git