Kız öğrencilerle buluştu

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, Mevlid- Nebi Haftası kapsamında İmam Hatip öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Hazreti Muhammed’in insanlık için rahmet vesilesi olduğunu belirten Beyoğlu,”Efendimiz yaşadığı topluma büyük bir güven aşılamış, insanların ondan gelecek herhangi bir kötülüğe ihtimal vermek dahi akıllarının ucundan geçmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Haberler 20.10.2021 - 05:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun ei Dürdane Beyolu, Mevlid- Nebi Haftas kapsamnda Balar Anadolu Kz mam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinlie katld. Kuran Kerim tilavetiyle balayan etkinlik Mevlid-i erif okunmasyla devam etti.

Etkinlikte konuan Dürdane Beyolu, Hazreti Muhammed SAVn yaad çada hak ve adaletten am ilkel bir toplumdan medeni bir toplum ina ettiini söyledi. Bütün insala rahmet vesilesi olan bir peygamberin ümmeti olduklarn anlatan Beyolu,Onun yeryüzüne bir güne gibi domas sadece Müslümanlar için deil bütün insanlk için bir rahmet vesilesidir.Biz Müslümanlarn temel kayna olan Kuran iyi anlamas, iyi yaamas, yaamakla kalmayp çevresine de Hakk ve sabr tavsiye içerisinde olmas gereklidir. Yüce Allah Kuran- Kerimi göndermi, onun nasl yaanabileceini Peygamber Efendimiz bize nübüvvet hayat boyunca ayrntl olarak göstermitir. dedi.

PEYGAMBER EFENDMZN HAYATI NSANLIK çN ÖRNEK ABDESDR

Peygamber efendimizin bütün hayatnn müslümanlar ve insanlk için örnek abidesi olduunu ifade eden Dürdane Beyolu,Kendisine peyeygamberlik gelmeden önce de puta tapmaya yanamam, her türlü ahlkszln karsnda durmu, toplumsal bara katk salamak için Hlful Füdl yani Erdemliler Topluluuna katlmtr. 40 yana kadar hiçbir kötülüe ad karmam, her türlü hakszln karsnda durmutur. Bu sebepten yaad topluma büyük bir güven alam, insanlarn ondan gelecek herhangi bir kötülüe ihtimal vermek dahi akllarnn ucundan geçmemitir. Esasen onun örnek alnas yaam peygamber olmadan öncesinden balamaktadr. Peygamberimiz, dinimizin ve ümmetin sorumlusudur. Bu nedenle hayatn her yönünü içine alan bir vazife yapmtr. Kendisi savalarda ba komutan, idarede Ümmet-i Muhammedin idarecisi, problemlerin çözümünde hakim, dünya ve ahiret ilerinin tanziminde bir öretmen olmak gibi her konuda bir lider özelliiyle yaam ve hizmet etmitir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git