Küçükkadı TUBİTAK yolunda

DİYARBAKIR Merkez Sur İlçesi Küçük Kadı Köyü'nde öğrenim gören 20 öğrenci birbirinden ilginç 10 proje ile TUBİTAK'a başvurdu. Öğrencilerin geliştirdiği projeler okul fuarında sergilenirken, projeler arasında güvercin gübresiyle yetiştirilen Diyarbakır karpuzu ve tarihi evlerde serinlik veren bazalt taşı ilgi çekti.

Haberler 24.05.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur lçesine bal Küçük Kad köyü ortaokulunda örenim gören örencilerinin hazrlad 10 projenin bulunduu TUBTAK Bilim Fuar düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlie öretmenlerin yan sra örenciler ve velileri de katld. Örencileri Temel Bilim alanlarnda tevik etmek, çalmalarn yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalmalarnn geliimine katk salamak amacyla Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik alanlarnda çalan 20 örencinin hazrlad 10 proje tehire sunuldu. Okulun Fen Bilimleri öretmeni Mehmet Masum Yokuun öncülüünde, örenciler kendi çabalaryla hazrladklar projelerini davetlilere tantt.

TUBTAK YOLUNDA

Bio Gaz üretiminden, Kültür mantar, güvercin gübresinden Diyarbakr karpuzu üretimi, tarihi evlerde kullanlan bazalt tann önemi ve etkileri, koyun, keçi ve inek yourdunun etkileri gibi birbirinden farkl 10 projeyle, Küçük Kad Ortaokul 5-12nci snf örencileri TÜBTAKa bavurdu. Okulun Fen Bilimleri öretmeni Mehmet Mahsum Yoku, unlar söyledi:

Ben kendim de köy çocuuyum, merak her insanda mevcut. Önemli olan merak duygusunu uyandrmak. Örencilerimizle toplantlar yaptk, bir örencimiz geçmite Diyarbakr karpuzunun güvercin gübresinden kaynakl daha lezzetli yetitiini belirterek böyle bir proje önerdi. Ve yaptmz çalmalarda güvercin gübresiyle karpuzdan daha çok verim aldk. Bazalt tann günümüzde çok kullanlmadn görüyoruz. Bu sayede yeniden bazalt tann da kullanmna ilgi oluturacamz düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git