Kütüphane, üniversiteye açılan kapıları oldu

Şırnak'ın Balveren beldesinde 10 yıl önce öğretmenlerce oluşturulan tek odalı kütüphane, gençler için üniversiteye açılan kapı oldu.

Haberler 04.11.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 bin nüfusa sahip beldede yaayan kalabalk ailelere mensup gençlerin evlerinde uygun çalma ortam olmamas nedeniyle öretmenlerce 2007de 90 metrekarelik tek odal kullanlmayan bir okul binas kütüphane olarak düzenlendi.

Kütüphanede sessiz bir ortamda ders çalma frsat bulan, buradaki kaynaklardan faydalanan gençlere farkl branlarda 8 öretmen de mesai dnda gönüllü olarak eitim destei sunuyor.

Son 3 yldr rnak Halk Eitim Merkezi Müdürlüünün de destek verdii kütüphane son 10 ylda snavlara hazrlanan 100ü akn genç üniversiteli oldu. Tercih ettikleri üniversitelerin farkl bölümlerinde eitim gören gençler beldenin gururu oldu.

Kütüphanenin yeni sakinleri ise beldedeki aabeyleri ve ablalar gibi hayallerine kavumak için çalrken, gelecee de umutla bakyor.

- Bu kütüphane sayesinde mezun olduk ve üniversiteyi kazandk

Üniversite örencisi Faruk Edi, kütüphane sayesinde Frat Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünü kazandn söyledi.

Edi, kstl imkanlara ramen iyi bir sonuç elde ettiklerini belirterek Kardeimle bu kütüphane sayesinde mezun olduk ve üniversiteyi kazandk. Hocalarmz kstl imkanlara ramen gelip, ders verdiler. mkanlar daha da iyiletirilirse buradan daha fazla örenci faydalanr ve üniversiteye yerleir. dedi.

Kütüphanede çalan örencilerden 18 yandaki Metin Ayaz, kendileri için oluturulan ortamdan en iyi ekilde yararlandklarn, gönüllü öretmenler sayesinde eksiklerini tamamladklarn anlatt.

Sabahlar kütüphanede 4 saat ders yaptklarn, öleden sonra da eitimlerin ders saatlerine göre devam ettiini aktaran Ayaz, ders aralarnda bahçede arkadalar ile sohbet ettiklerini, baz örencilerin enstrüman çaldn dile getirdi.

- çok kii üniversite hayaline kavutu

Fatma Tunç, öretmenlerin baarlar için kendilerine zaman ayrdn, evlerinin kalabalk olmasndan dolay kütüphanede sakin bir ortamda ders yaptn ifade ederek öyle devam konutu:

Kstl imkanlara ramen son derece iyi artlarda eitim görüyoruz. Hem kaynaklardan yararlanyor hem de hocalarmzdan eitim alyoruz. çok kii üniversite hayaline kavutu. zmir Dokuz Eylül Üniversitesini kazanmay hedefliyorum. Böyle bir kütüphanemiz olduu için çok mutluyuz.

Dilan Bayram da hedeflerinin büyük olduunu, iyi yerlere gelmek istediklerini dile getirdi.

- Ortak hedefimiz okumalarn salamak

Gönüllü eitim veren öretmenlerden Halide Yldz, kütüphane ile çok sayda örencinin üniversite hayalini gerçekletirdiini belirtti.

Köyümüzde üniversite okumak isteyenlerin potansiyeli çok yüksek. diyen Yldz, sabahlar rnakta görev yapt okulda eitim verdiine, öleden sonra da kütüphanede örencilere destek sunduuna iaret etti.

Kütüphaneye ilginin artmas ile rnak Halk Eitim Merkezi Müdürlüüne ulaarak kitap ve malzeme destei aldklarn vurgulayan Yldz, sadece geçen yl programl ve sistemli çalmann ürünü olarak 25 örenciden 21inin üniversiteyi kazandn söyledi.

Yldz, Bir kiinin elinden tutulursa, hakikaten topluma, vatana, millete hayrl bir evlat olabilir. Bu uurla bir araya geldik. Ortak hedefimiz onlarn okumasn salamak. Mesai dnda burada çocuklara bir eyler öretmek için çaba harcyoruz. dedi.

Eitim verdikleri örencileri hayata da hazrladklarna dikkati çeken Yldz, bahçeyi birlikte düzenlediklerini, yakn zamanda onlara soba kurmay dahi öreteceklerini dile getirdi.

Halk Eitim Merkezi Müdürü Orhan Kadrhan, beldedeki kütüphane için gerekli imkanlarn sunulduunu söyledi.

Kütüphanede öretmenlerin büyük fedakarlk göstererek gönüllü çaltklarn ancak bu öretmenlere maa verilmesi için çalmalarnn sürdüünü belirten Kadrhan, örenciler için fotokopi makinesi dahi alndn anlatt.

Kadrhan, üniversitelerin çeitli bölümlerini kazanan gençlerle gurur duyduklarn, imkanlar ölçüsünde bu tür eitim çabalarna destek sunacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git