LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS yerleştirme sonuçları her yıl olduğu gibi bu senede meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Sınava katılan adaylar T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle beraber sonuç bilgilerini görüntüleyebilecek. LGS tercih sonuçları ekranında adayların yerleştirildikleri okullar yer alacak. Sonuçlar basılı veya mail yoluyla ayrıca öğrencilere yerleştirilmeyecek. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler için ek tercih hakkı verilecek. Öğrenciler ek tercihlerde dolmayan kontenjanları tercih edebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih sonuçları için tarihi duyurdu. Peki LGS tercih sonuçları erken açıklanır mı? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Haberler 22.07.2024 - 10:08 Son Güncelleme : 22.07.2024 - 10:10

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinden açıkladı.

LGS TERCİH SONUçLARI 2024 AçIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2024 LGS tercih kılavuzunda yerleştirme sonuçlarının 22 Temmuz Pazartesi günü erişime açılacağı duyuruldu. LGS tercih sonuçları henüz erişime açılmadı. LGS tercih sonuçları duyurusu Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sayfasından ve sosyal medya hesaplarından yapılacak.

LGS TERCİH SONUCU NEREDEN AçIKLANACAK?

Tercih sonuçları açıklandıktan sonra adaylar telefon, tablet, bilgisayar vb. araçlarla tercih sonucunu meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Adaylar doğum tarihi ve T.C. kimlik numarasıyla beraber sonuçlara erişim sağlayabilecek.

2024 LGS YERLEŞTİRME SONUçLARI ERKEN AçIKLANIR MI?

Özellikle üniversite sınav sonuçlarının beklenen takvimden önce açıklanması sebebiyle öğrenciler LGS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağını merak ediyor. LGS tercih sonuçlarının beklenen takvimden önce açıklanması Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde yer almıyor. Yerleştirme sonuçları belirlenen takvimde erişime açılacak.

LGS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi yerleştirmeler kontenjanlar ve puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak.

Yerel yerleştirmeler ise Ortaöğretim kayıt alanları dikkate alınarak öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

MEBden yapılan açıklamada merkez sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkez Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. ifadeleri kullanıldı.

Yerel yerleştirmeler ise okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe mill eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu genel müdürlük ile il/ilçe mill eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

MEB 2024-2025 YERLEŞTİRME VE TERCİH TAKVİMİ

Merkez Sınav Puanlarının İlanı 28 Haziran 2024

Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 28 Haziran 2024

Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması 28 Haziran-17 Temmuz 2024

Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi 22 Temmuz 2024

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 22-26 Temmuz 2024

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı 29 Temmuz 2024

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 29 Temmuz-2 Ağustos 2024

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı 05 Ağustos 2024

Ana Sayfaya Git