Malazgirtli öğrenciler yurtdışına gitti

Muş’un Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık) Lisesinden bir grup öğrenci, Erasmus projesi kapsamında Çek Cumhuriyetine gitti.

Haberler 29.01.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Salk) Lisesi Müdürü Dinçer bek; Avrupa Birlii Bakanl, Avrupa Birlii Eitim ve Gençlik Programlar Merkez Bakanl, Erasmus + Program Mesleki Eitim Örenici ve Personel Hareketlilii (KA102 ) çerçevesinde kabul edilen Salkl Toplum, Salkl Gelecek adl 32 bin 400 Euro hibeli çek Cumhuriyeti ve Portekizi kapsayan projenin ilk aknn 2 öretmen 6 örenci ile çek Cumhuriyetine gerçekletirdiklerini belirtti.

ÖRENCLER YURTDIINA GTT

Müdür bek, Erasmus projesi kapsamnda Pragda bulunan Stredni Zdravonicka Skola adl salk meslek lisesine gittikleri ifade etti. Müdür bek, Yurtdnda örencilerimizin gördüü eitimin konusu Trafik Kazalarnda Kurtarmadr. Buradaki eitimin süresi yaklak 2 hafta sürecek. Proje kapsamnda buraya gelen örencilerimizin eitim alannda hem ufkunu açacak hem de yerinde staj eitimi yapma frsat yakaladlar. Ayrca bo kalan zamanlarda tarihi bir ehir olan Prag ve çevresindeki tarihi ve turistik yerleri görme imknna kavutular. Bu projemizin ikinci aamas ise 11-24 Mart 2018 tarihleri arasnda Portekize yaplacak seyahat ile gerçekletirecek dedi.

Müdür bek, ayrca lçe Kaymakam Soner Krl bata olmak üzere Milli Eitim Müdürü Vedat Kaya ve bu önemli projenin hayata geçmesine vesile olan tüm öretmenlere teekkür ettiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git