Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınevinden müjde

MAÜ Yayınevi Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye çapında ses getirmesi umulan seçkin yapıtlar yayımlanmaya başladı.

Haberler 22.05.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde yeni bir anlayla ie koyulan MAÜ Yaynlarnn yakn zamanda ivme kazandrd çalmalar, ilk meyvelerini vermeye balad. MAÜ Yaynevi Koordinatörlüünden yaplan açklamada, Türkiye çapnda ses getirmesi umulan yaptlarn yaymlanmaya baland bildirildi.

YAYINEV MÜJDES

MAÜ Yaynlarnn ilk etapta Zafer Duygunun Süryanilerde Tarih Yazcl, Mehmet Sait Toprakn Talmud ve Hadis Sözlü Rivayet Teknikleri Özelinde Karlatrmal Bir Aratrma, Kutlu Akalnn Klasik Süryaniceye Giri 2 ve Ömer Doru-Ahmet Kayaolunun Sosyo-Ekonomik Yapsyla Mardin isimli kitaplarn basm sürecinin bitirildii ve ksa sürede sat noktalarndan edinilebilecei kaydedildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaynevi editörü Doç. Dr. Zafer Duygu, insanlk ailesine, evrensel uygarla ve bölgeye hizmet iaryla yola çktklarn, bilimsel kaygyla ve ait olduklar bilim dallarnn usul ve yöntemlerine uygun ekilde kaleme alnm eserleri okurlara ulatrmaktan mutluluk duyduklarn söyledi.

KTAP YAYIMLAMAK

Amaçlarnn kitap yaymlamak deil, kaliteli kitaplar yaymlamak olduunu belirten Doç. Dr. Duygu, Yapacamz yaynlarda bilime ve sanata deer katan, özgün bilgiler ve yöntemler içeren, üniversitemizin akademik alanda uluslararas çapta referans noktas konumuna yükselmesine yardmc olacak kitaplara yöneleceiz. Buna ilaveten, Rektör hocamzn ehre ve bölgeye dokunalm ilkesiyle de uyumlu ekilde, Mardine has deerleri de önceleyeceiz. Yaynevimiz, sosyal bilimler merkezli bir üniversite olma vizyonuyla yola çkan Mardin Artuklu Üniversitesinin vitrini olmaya namzettir. Ayrca bilginin ve deerin üretildii her platformla yakn temas içinde kalmay da hedeflemektedir. Bu prensiplerden hareketle, yaymlanacak kitaplar önce yayn komisyonunun ön incelemesinden, sonra uzman hakemlerin onayndan geçmektedir. Son aamada ise bu kitaplar, yaynevimizce çeitli bilimsel alanlar gözetilerek belirlenen farkl seriler içinde baslmaktadr dedi.

MAÜ Yaynlar, Mardin Artuklu Üniversitesi ile Artuklu Belediyesinin ortak projesi olarak yakn geçmite baslan iki ciltlik Artuklular kitabna da yaymlanma sürecinde destek vermiti. Son olarak, daha önceden baslm olup kamuoyundan talep gören kitaplarn yeni basmlarnn da yaynevince üstlenilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git