Maşallah.. Yaz Kur'an kursları rekora koşuyor!

Geçtiğimiz yıl 2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı yaz Kur’an kursları bu sene rekora koşuyor. 3 Temmuz’dan bu yana 2 milyon öğrenci kayıt yaptırdı. Dönem sonuna kadar sayının 4 milyona yaklaşması bekleniyor.

Haberler 16.07.2023 - 23:33 Son Güncelleme : 16.07.2023 - 23:33

3 Temmuzda bütün camilerin kapıları minik yavrulara açıldı. Öğrencilerin yıl boyu heyecanla beklediği Yaz Kuran Kursları faaliyete başladı. 25 Ağustosa kadar devam edecek Yaz Kuran Kurslarında günde 3 saat manevi eğitim veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde imam hatipler, müezzin kayyımlar ve Kuran kursu öğreticileri tarafından yürütülen kurslar bu yıl kayıt rekoru kırmaya hazırlanıyor.

MİLYONLAR KURANA KOŞUYOR

İlk iki haftasını tamamlayan Yaz Kuran Kurslarına yaklaşık 2 milyon öğrenci kayıt yaptırdı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kayıt sayısının dönem sonuna kadar 4 milyona yaklaşacağını belirtti. Erbaş, şunları söyledi: Kuran kurslarının açılışının ikinci haftası olmasına rağmen şu anda 2 milyona yaklaşmış durumdayız. Benim düşünceme göre, bu sezon sonuna kadar yaz Kuran kurslarımızdan faydalananların sayısı yaklaşık 4 milyon olacaktır.

HAYDİ çOCUKLAR KURANA

Kayıtların devam ettiği Kuran kurslarına rağbetin artarak devam etmesi bekleniyor. Tatil dönüşlerinde camilere akın etmesi beklenen öğrencilerin, en verimli çağlarında Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgileri edinerek manevi güç depolamaları tavsiye ediliyor.

Yaz Kuran kurslarında sadece dini bilgiler ve Kuran-ı Kerim öğretilmiyor. çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer veriliyor. Bu aktivitelerle çocuklar hem yeni bilgiler öğreniyor, hem de keyifli vakit geçiriyor. Böylelikle çocuklar yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme imkanı buluyor.

Ana Sayfaya Git