MEB'den Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ilişkin değerlendirme araştırması

Kurslara katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak değerlendirme sınavı 28 Mayıs Cumartesi günü Türkiye genelinde yapılacak.

Haberler 21.05.2022 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Destekleme ve Yetitirme Kurslarna (DYK) katlan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. snf örencilerine yönelik ikinci dönem ortak deerlendirme snavn 28 Mays Cumartesi saat 10.00da ülke genelinde yapacak.

MEBden yaplan açklamada, salgn döneminde okullarda yüz yüze eitimin devamna yönelik kararlln DYKlerde de gösterildii, bu kapsamda 6, 7, 8, 10, 11 ve 12nci snf örencilerine yönelik kurslarn planland belirtildi.

Buna göre bakanlk, kurslarda salgn dönemindeki örenme kayplarnn telafisi için bireysel farkllklar da dikkate alarak planl bir biçimde yürütülen eitim faaliyetlerinin ardndan 81 ilde zleme ve Deerlendirme Ortak Snavn uygulayacak.

- Amaç örencilerin kazanmlarn ölçmek

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, konuya ilikin u deerlendirmede bulundu:

Bu uygulamayla amacmz, destekleme ve yetitirme kurslar araclyla örencilerin kurs açlan derslerin öretim programlarnda yer alan kazanmlar ne kadar edindiklerini ölçmektir. Böylece örencilerimize bu konuda bireysel karne ileterek geri bildirimde bulunmak ve gerçek veriler baznda kurslarn etkinliini artrmaya yönelik faaliyetler oluturmaktr.

çalmann 81 ili kapsayacak ekilde tasarlandn aktaran Özer, uygulama sayesinde salgn döneminde ara verilen kurslardaki mevcut durumu daha net biçimde gördüklerini ve yaplmas gereken iyiletirmeler için daha seri ekilde harekete geçildiini vurgulad.

- Snavn kapsam geniletildi

Bakan Özer, kinci Dönem Destekleme Yetitirme Kurslar zleme ve Deerlendirme Ortak Snavnn birinci dönemdeki uygulamadan farkl olarak kapsamnn geniletildiini bildirdi.

Özer, snavn Türkçe, Türk dili ve edebiyat, matematik, fen bilimleri, T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük, sosyal bilgiler, ngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, fizik, kimya, biyoloji, tarih ile corafya derslerinden yaplacan belirtti.

Derslerin her birinden sorular içeren 33 farkl kitapçk oluturulduunu vurgulayan Özer, Sonuçlar, yalnzca destekleme ve yetitirme kurslarnda yürütülecek iyiletirme çalmalarna yön vermek için kullanlacak ve kesinlikle herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanlmayacak. bilgisini paylat.

- 1080 okuldaki 94 bin örenci örneklemde yer ald

Her dönem kurs açlan tüm snf düzeylerinde belirlenen derslerde uygulamay gerçekletirdiklerini anmsatan Bakan Özer, unlar kaydetti:

Geni kapsaml olan bu çalmada 6, 7, 8, 10, 11 ve 12nci snf düzeyinde kurslara katlan 1080 okuldaki 94 bin örenci örneklemde yer ald. Bununla birlikte ortaokul, imam hatip ortaokulu, yatl bölge ortaokulu, Anadolu imam hatip lisesi, çok programl Anadolu lisesi, fen lisesi, güzel sanatlar lisesi, mesleki teknik Anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi gibi farkl okul türleri uygulama kapsamnda bulunuyor. Böylece sunulacak destekleri gelitirmek için detayl veriler elde edilecek.

DYKlerin verimliliine yönelik ilk olarak 2021-2022 eitim öretim yl 1. Dönem DYK zleme ve Deerlendirme Ortak Snavnn 81 ilde 15 Ocakta yapldna iaret eden Özer, uygulamaya katlan 7, 8, 11 ve 12nci snf örenci karnelerinin ayn hafta Ölçme Deerlendirme Merkezleri Ortak Platformu araclyla okullara iletildiini anmsatt.

Bakan Özer, ikinci dönemdeki zleme ve Deerlendirme Ortak Snav sonuçlarna ilikin örencileri hzl bir ekilde geri bildirimde bulunulacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git