Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim tedbirleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen "2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu yazıda, bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak yüz yüze başlanacağı anımsatıldı.

Haberler 23.08.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), yüz yüze eitimde alnacak tedbirleri belirledi. Yazya göre, sorumluluk ve hazrlk snflarnda yeterlilik snavlar iki haftaya yaylarak 1 Eylül-12 Eylül tarihleri arasnda planlanarak uygulanacak.

2019-2020 eitim ve öretim ylndaki derslerden sorumlu geçen örenciler, bu derslerin birinci dönem konu ve kazanmlarndan sorumluluk snavna tabi tutulacak. Söz konusu örenciler, sorumluluklar kalkana kadar girecekleri sorumluluk snavlarndan sadece 2019-2020 eitim ve öretim ylnn birinci dönem konu ve kazanmlarndan sorumlu olacak.

DESTEK ETM ODASI

Evde ya da hastanede eitim alan örencilerin durumlarnn e-Okul Yönetim Bilgi sistemine eksiksiz bir ekilde ilenmesi ve eitim hizmetlerine yönelik gerekli planlamann yaplmas salanacak. Kaynatrma bütünletirme yoluyla örenim gören örencilere yönelik destek eitim odas faaliyetlerinin planlanp uygulanmasna yönelik gerekli tedbirler alnacak.

Resmi ve özel ortaöretim kurumlarnda örenim gören örencilerden Salk Bakanl e-Nabz Sisteminde kronik hastalklar listesinde hastal yer alanlarn bu durumlarna ilikin e-Nabz Sisteminden alacaklar belge ile okul müdürlüklerine bavurmalar halinde, bu örencilerin eitim faaliyetlerini sürdürmeleri yönünde il-ilçe milli eitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alnacak.

KAYIT PARASI ALINMAYACAK

Okullara örenci kaytlar esnasnda kayt paras veya baka ad altnda zorunlu olarak herhangi bir ücret alnmamas ve bu tarz uygulamalara dair ikayetlerin valiliklerce ivedilikle deerlendirilerek gerekli ilemler yaplacak.

Okula kayt, seviye/özel grup snflar, öretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar, yabanc dil eitimi gibi çeitli hususlar gerekçe gösterilerek devlet okullarnda snf ayrmclna sebep olacak ve eitimde frsat eitlii ilkesini zedeleyecek uygulamalardan kaçnlacak.

Yazda ayrca, eitim ve öretim faaliyetleri ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Kovid-19 salgnyla ilgili mücadele, bata maske, mesafe ve temizlik kurallar olmak üzere alnan önlem ve tedbirlere titizlikle uyulmas istendi.

Ana Sayfaya Git