Mimarlık sempozyumu

Dicle Üniversitesi 2. uluslararası mimarlık sempozyumu başladı.

Haberler 12.10.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Dicle Üniversitesi Mimarlk Fakültesi tarafndan 2 sürecek olan Dicle Üniversitesi 2. Uluslararas Mimarlk Sempozyumu balad.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleen çaltayn açlna DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, rektör yardmclar, dekanlar ve akademisyenler katld.

MMARLIK FAKÜLTES

Sayg duruu ve stiklal Mar ile balayan açl programnda konuan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi olarak bölgenin ve Türkiyenin önemli üniversitelerinden bir tanesi olarak bulunmaktayz. Zamanla deien artlar ksmnda da özellikle akademik camiasnn yapaca çalmalar ve bilimsel aktiviteler bunlara ciddi manada yön vermektedir. Sempozyumun hem bilimsel bilginin paylald, aratrma ve yeni fikirlerin sahneye çkt bir platform olmas hem de tecrübeli akademisyenlerin genç mimarlar ve mimar adaylar ile bir araya geldii özel bir ortam oluturuyor. Türkiye ve dier ülkelerdeki mimari süreçlerin, deiimlerin ve dönüümlerin ele alnd ikinci sempozyumumuzla Diyarbakr kentinin deeri de yeniden vurgulanmaktadr. lkinin 160 bildiri ile tamamland sempozyumumuzun ikincisini de katlmclar için verimli geçmesini diliyoruz dedi.

MEKANLARIN CANLISI

DÜ Düzenleme Kurulu Bakan Doç. Dr. Can Tuncay Akn ise, Bizler canllar için mekanlar tasarlayan, onlarn gereksinimlerini en iyi ekilde yantlamaya çalan, ayn zamanda teknolojik yenilikleri yakndan takip etmek için önemli görevlere sahip bir meslek grubundayz. Dönüen dünyada Uluslararas Mimarlar Birlii (UIA)nn de 2021, Dünya Mimarlar Gününün temasn salkl bir dünya için temiz çevre olarak ikincisini düzenleyeceimiz sempozyumumuzun ana temas tasarm, süreçler, dönüümler olarak belirlenen etkinliimiz 2 gün 15 ayr farkl temada gerçekleecektir diye konutu.

DÜ Mimarlk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mine Baran da, evrende her eyin deiim ve dönüüm içinde olduunu söyledi. Baran, u an yaplan etkinlikte bunun bir parçasdr. Geçmite böyle bir imkan bulamazken, pandemi kaynakl bile olsa ülkeler aras bilgi transferi kolaylkla salanabilmektedir. Tabii ki samimi ve etkin olan ekli yüz yüze olsa bile artlara göre bu deiimlere uyum gösterebilme zorunluluu bulunmaktadr. Mimarlkta bu yaam serüveninin duraan deil deiken bir parçasdr. Zaman, mekan ve teknoloji bu deiimi etkileyen ana unsurlardr eklinde konutu. Sempozyum iki gün çeitli oturumlarla devam edecek.

Ana Sayfaya Git