ANKARA (AA) - Orta Dou Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafndan, öretmenlerin dijital dönüümün parças olmas ve bu becerilerini derslerde örencilere aktarmas amacyla hayata geçirilen Dijital Öretmenler Projesine 25 ilden 1000 öretmen daha kabul edilecek.
Projenin koordinatörlerinden ODTÜ Bilgisayar ve Öretim Teknolojileri Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Kürat çaltay, AA muhabirine yapt açklamada, ING Türkiye ve Habitat Dernei i birliinde hayata geçirilen Dijital Öretmenler Projesinin uluslararas Global Business Excellence Awards tarafndan verilen Üstün Topluluk Giriimi ve Üstün Eitim Hizmeti ile PSM Awards 2020de Sosyal Sorumluluk kategorisinde Altn Ödülün sahibi olduunu hatrlatt.
Bugüne kadar 3 bin öretmenin eitiminin tamamland proje için 1000 öretmenin daha kabul edileceini bildiren çaltay, yeni dönem bavurularnn 16 Ocaka kadar yaplabileceini belirtti.
Proje kapsamnda, dijital okuryazarlk eitimi almak isteyen öretmenlerin temel bilgisayar bilgilerine sahip olmalarnn yeterli olacan dile getiren çaltay, bavuru alnacak 25 ili ise Adana, Ankara, Antalya, Burdur, Bursa, çanakkale, Diyarbakr, Elaz, Eskiehir, Gaziantep, Hatay, stanbul, zmir, Kahramanmara, Kars, Kayseri, Krklareli, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Rize, rnak, Uak, Van eklinde sralad.
ki bölümden oluan eitimlerin 8 hafta süreceini anlatan çaltay, ilk bölümünde öretmenlerin dijital vatandalk ve güvenlik, eletirel düünme ve ölçme, deerlendirme, yaratclk ve görsel tasarm, infografik, video ve fotoraf oluturma, düzenleme, etkili sunum hazrlama içeriklerinde çevrim içi canl ve video derslere katlacan söyledi.
Eitimlerin ilk bölümünü tamamlayan öretmenler arasndan belirlenecek 100 öretmene ise ek olarak, canl ve video derslerinden oluan sanal ve artrlm gerçeklik eitimi verileceini dile getiren çaltay, eitimlerin sonunda katlm ve baar sertifikalar takdim edileceini vurgulad.
- Etki raporuna göre gereken yetkinlikler kazandrld
Projenin etki raporu sonuçlarn, bu yln eylül aynda analiz ettiklerini bildiren çaltay, Buna göre proje sonunda öretmenlerin yüzde 90dan fazlasnn, dijital ders içerikleri ve materyalleri gelitirmek için gereken yetkinlii kazandn ve yüzde 95inin teknoloji konusunda özgüvenlerinin arttn tespit ettik. dedi.
Dijital Öretmenler Projesinin eylül aynda açklanan Etki Raporunun sonuçlarna göre, teknolojiyi eitimde bir kaldraç olarak kullanmay temel alan proje kapsamnda eitimler youn uygulamal bir ekilde, i içinde örenme stratejisi ile kurgulanrken, bu sayede öretmenler projede örendiklerini uygulayabilir ve kendi dijital materyallerini gelitirebilir hale geldi.
Projeye, MEBe bal sözlemeli veya kadrolu ilkokul ve bran öretmenleri, 16 Ocak 2022 tarihine kadar https://dijitalogretmenler.com/basvuru/ sitesi üzerinden bavurabilecek.