Öğrencilere 'tıbb-ı nebevi' anlatıldı

Dicle Üniversitesinde öğrencilere yönelik "Tıbb-ı Nebevi" isimli program gerçekleştirildi.

Haberler 22.12.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) lahiyat Fakültesinde Tbb- Nebevi isimli program gerçekletirildi.

Fakültenin konferans salonunda düzenlenen program, Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Programn açl konumasn DÜ lahiyat Fakültesi Din Eitimi Ana Bilim Dal Bakan Doç. Dr. Davut Ikdoan yapt.

Akademik alanda tbb- nebevi konusunda aratrma yapanlarn, bunu halka anlatmakta zorluklar yaadklarn belirten Ikdoan, farkl branlarda çalanlarn bazen ilahiyatçlardan daha cevval olabildiklerini söyledi.

Ikdoan, Yani ilahiyatla ilgili alanlarda bizim okuduklarmz, çok içinde olduumuz için zaman zaman bize bazen ülfet, gözümüze bir perde gibi çekiliyor. Kendi içinde bulunduumuz alan sadece uralan bir bilim, bir ilim alan olarak görüyoruz. çindeki hikmetleri bazen görmezden geliyoruz. çünkü bize modern bilimin sunmu olduu pragmatist bir anlay var ve bu, sebep sonuç ilikisi içerisinde birtakm eyleri ele almaz gerektiriyor veya kendimizi buna mecbur hissediyoruz. Hlbuki kendi metodolojimizi bizim kullanmamz gerekiyor. Bizim içeride kullanmadmz metodolojiyi bazen darda akademik demediimiz, alayl dediimiz ama yeri geldiinde bizden daha fazla bakalar üzerinde tesir uyandran insanlar ele alrlar. dedi.

TIBB- NEBEVY

lahiyatçlarn, söz konusu boluu doldurmaya çalmalar gerektiini vurgulayan Ikdoan, Tbb- nebeviyi makalelerde bazen görüyoruz. Hatta makalelerinde bunlar ifade eden, bir ekilde akademik olarak aratran baz arkadalara bunlar için bir sempozyum veya program çerçevesinde sunumlayalm dediimiz zaman bunu halkn seviyesine indirgeyerek anlatma noktasnda problem yaamaktalar. Bu noktada, ilahiyatçlarn bo brakt alan doldurma noktasnda gerçekten güzel bir program olacak. ifadelerini kulland. Açl konumasnn ardndan program, Dr. Selcan Uçarn sunumuyla devam etti.

Ana Sayfaya Git