Öğrencilerin ufkunu açtı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ne Müzik öğretmeni olarak atanan İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda, öğrencilerinin yaşamına renk getirdi.

Haberler 04.11.2016 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör olaylaryla sk gündeme gelen Türkiye-ran ve Irak snrndaki üçgende bulunan emdinli lçesi Derecik Beldesi, bugünlerde Koçyiit Ortaokuluna atanan müzik öretmeni Nihal Saldann yapt sosyal faaliyetlerle adndan farkl bir söz ettirmeye balad. 1.5 ay önce Irak snrndaki Derecik Beldesine atanan ve gelip göreve balayan Salda, emdinli ilçe merkezine görevlendirilmesine ramen Derecikte kalmay tercih etti.

KORO LE ÖRENCLERE MÜZK AKI

çocuklarn hayatna renk katmak için sosyal faaliyetler yapmaya balayan Salda, ilk olarak örencilerinden bir koro kurdu. 40 kz 50 kiilik koro oluturan Salda, eitimlerine balayarak çocuklara müzik akn alad. Ksa sürede müzik öretmenleri Nihal Saldann balamas, Özgür Aydemirin gitar eliinde koro halinde türkü söyleyen örenciler, sk sk okulda arkadalarna da konser vermeye balad.

YARDIM YADI

Göreve baladktan sonra okulun ve örencilerin ihtiyaçlarnn olduunu gören Nihal Salda, sosyal medya üzerinden yardm çars yapt. çarsna Türkiyenin her yerinden yant verilirken, adeta okula yardm yad. Gelen krtasiye ve giyim yardmlarn örencilere datan Salda, örencilerin mutluluuna mutluluk katt.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKNLKLER SÜRDÜRECEM

Derecike atandktan sonra önce baz endieleri olduunu anlatan Nihal Salda, öyle konutu:

Gelip buralar gördükten sonra öretmenlik yapmann tadn burada aldm. Bu tür sosyal ve kütlürel etkinlikler yaparak örencilerime farkl bir yaam sunup, sanatla iç içe olmalarn salamaya çalyorum. Bu tür etkinliklerin bu bölgede yaplmas Türkiyenin dier bölgelerinde yaplmasndan daha etkili olacan düünüyorum. Bundan sonra özellikle kz çocuklaryla ilgili çalmalar yapacam. Ksa süre sonra da konser etkinliklerine balayacaz.

Ana Sayfaya Git