1- ETKL BR DERS AçILII YAPIN
Dersin ilk be dakikas, tüm ders hakknda bir fikir verebilir. deal olan, öretmenlerin derse girdikten sonraki ilk be dakikada neler yapacaklar konusunda örencilerini bilgilendirmesi. Bu doru ekilde yapldnda beklentiler de ona göre ayarlanm olur. Takip eden zaman dilimindeyse öretmenler konu hakknda anlatmlara balayabilir ve ders sonunda özel bir soru sorulabilir. Bu sorunun nitelii çok önemli. Örencilerin ders boyunca elde ettikleri kazanmlar sorgulamalarn salayacak türde ve kapsaml olmal.
2- KONULARI FARKLI SUNUM YÖNTEMLERYLE ANLATIN
Farkl sunumlar, farkl örenme stilleri olan örencilerin, kavramlar anlamasnda kullanlabilir. Örnein görsel, sembol ya da tablolar da derslerde yerini alabilir. Matematik kavramlar görselletirmek ve örencilerin örendiklerini daha kalc hale getirmek için kullanlabilir.
3- PROBLEMLER FARKLI YOLLARLA çÖZÜN
Matematik, problemlerin birden farkl yolla çözülmesine izin veren biri bilim dal. Bu nedenle snflarda problemlerin birden fazla çözüm yolunu gösterin. Örencilerinizi de kendi yaratc yollarn gelitirmeleri için cesaretlendirin. Birden fazla strateji ve yaklam gören örencileriniz, konular hakknda daha derin bir kavramsal anlay kazanacak. Zaman zaman örencilerden kendi problem çözme yollarn bulmalarn istemek, öretmenleri rahatz edebiliyor. Eitimciler örencilerinin yanl mantk yollarn izlemesinden veya hata yapmasndan endie ediyor. Ancak bu, onlara kefetmelerinde destek olmak için göze alnabilecek bir risk.
4- GERçEK HAYAT UYGULAMALARINI GÖSTERN
Matematiin sadece kat üzerinde deil, hayatn her alannda olduunu örencilerinize uygulamalarla gösterebilirsiniz. Bu, örencilerinizin matematik kavramlarn anlamasn kolaylatracak. Snflarn dndaki hayatta matematiin nerede ve nasl kullandn tecrübe eden örencilerinizin bu bilim dalna kar bak açlar çok deiecek.
5- PROBLEMLERN MANTIINI ANLAMALARINI SALAYIN
Matematikte ilemlere, onlarn mantn vermeden çok fazla odaklanyorsanz bu, örencileriniz için ezberden öteye gitmez. Bir problemi çözerken, mantn anlamalarn salayn. Bunun için örencilerinize zaman verin. Snfta baz karmak problemleri tartmak için 10 dakika ayrabilirsiniz. Bu, onlarn matematie ilgilerini artrmak için iyi bir yöntem.
6- ÖZETLE BTRN
Örencileriniz kolayca dersten kopabilir. Bazen vakti takip etmek kolay olmaz ve zil çalana kadar da bunu anlamayabilirsiniz. Ancak dersin son 10 dakikasn, o gün neler anlattysanz, bunun hzl bir özetini vermek için kullanabilirsiniz. Ayrca bu sürede gelecek derste örencileri nelerin beklediini paylamak ve onlardan ne kadar örendiklerini anlamak için bir ila be arasnda bir puan vermelerini de isteyebilirsiniz.