Öğretmenlerimizin fikirleri önemlidir!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi "meb.gov.tr" adresinden Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin hazırladıkları "Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği" taslağını tüm kamuoyu ile paylaştıklarını ve tüm eğitim camiasının görüş bildirebilmeleri için askıya çıkardıklarını bildirdi.

Haberler 15.02.2022 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öretmenlerin haklar

Bakan Özer, Kanunun geçici maddesinde, Bu Kanunun yürürlüe girdii tarihte uzman öretmen veya baöretmen unvanna sahip olanlar, bu Kanunun salad haklardan yararlanr. hükmünün yer almasna ilikin soru üzerine, u anda bizim eitim sistemimizde 75 bin 669 uzman öretmen, 88 baöretmen var. Kanunda da ifade edildii üzere bu uzman öretmenlerimiz ile baöretmenlerimiz, Kanunun vermi olduu tüm haklar bugünden itibaren almaya balayacaklar. yantn verdi.

Uzman ve baöretmen

Bakan Özer, yönetmelik taslanda meslekte 10 yln dolduran öretmenlere 180 saatlik, uzmanlkta 10 yln dolduranlara da 240 saatlik bir kurs verilmesi ve böylece uzman öretmenlik ve baöretmenlie geçi sürecine ilikin yapt deerlendirmede ise unlar kaydetti:

Uzman öretmenlik ve baöretmenlik süreçlerine bizim resmi okullardaki öretmenlerimiz deil, dier özel öretim kurumlarndaki tüm öretmenlerimiz de katlabilir, gerekli eitimlerden sonra sertifika alabilirler. Bu eitimleri, öretmenlerimizi desteklemek üzere düzenliyoruz, bu sebeple bu eitimlerin tamam ücretsiz olacak. Snavlar da uzman öretmenlikteki minimum 180 saat, baöretmenlikteki minimum 240 saatlik eitimin içeriinden olacak. Dolaysyla snavla ilgili kayglanacak bir durum da söz konusu deil. Zaten yüksek lisansn yapm ve 10 yln doldurmu öretmenlerimiz, uzman öretmenlikle ilgili yaplacak olan snavdan muaf olacaklar, dier taraftan doktorasn yapm olan öretmenlerimiz de uzman öretmenler için yaplacak snavdan muaf olmu olacaklar.

Yönetmelik hazrlanma süreci tamamlandktan sonra, 15 Marta kadar tam öretmen ve paydalarmzdan görü alp son eklini verdikten sonra yaymlanmak üzere Cumhurbakanlmza göndereceiz. Yönetmelik yaymlandktan sonra uzman ve baöretmenlik için eitim tarihlerini hemen kamuoyu ile paylaacaz ve süreci balatacaz.

Ana Sayfaya Git