Okul içinde okul!

DİYARBAKIR'da TEOG sınavında düşük puan aldıkları için liseye yerleşemeyen öğrenciler için mevcut lise binalarında ek olarak 3 yeni lise açıldı.

Haberler 31.10.2016 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bu ylki TEOG snavnda düük puan aldklar için herhangi kayt yaptramayan açkta kalan 1500 lise örencisi için l Milli Eitim Müdürlüü, yeni bina olmamasna ramen 3 yeni lise açt.

3 YEN LSE

l Milli Eitim Müdürlüü, 15 Temmuz darbe giriimi srasnda Özel Kuvvetler Komutanlna girmeye çalan darbeci Özel Kuvvetler Komutan Yardmcs Tugeneral Semih Terziyi vurarak öldüren ve daha sonra Semih Terzinin korumalar tarafndan ehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir ansna ehit Astsubay Ömer Halisdemir mam Hatip Anadolu Lisesi, 15 Temmuz ehitleri Anadolu Lisesi ile Milli rade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini açt. Kaytlar, 1500 örencinin puanlarna göre kurulan komisyon tarafndan yapld. 3 yeni lise, yüksek puanl örencilerin gittii merkez Yeniehir lçesindeki 80inci Yl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Balar lçesindeki Kouyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kayapnar lçesindeki ehit Halit Gürser Anadolu mam Hatip Liseleri bünyesine alnd.

15 Temmuz ehitleri Anadolu Lisesinin tabelas 80inci Yl Cumhuriyet Anadolu Lisesine, Milli rade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tabelas da Kouyolu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi binasna asld. ehit Astsubay Ömer Halisdemir mam Hatip Anadolu Lisesinin hazrlanan tabelas ise henüz ehit Halit Gürser mam Hatip Anadolu Lisesine aslmad.

Yüksek ve düük puanl örencilerin ayn anda ders görmemesi için daha önce 08.00-15.00 arasnda tekli eitim verilen 3 lisede eitimde ikili sisteme geçildi. Yüksek puanlar alarak çocuklarnn 08.00-15.00 saatleri arasnda tekli eitim görürken 07.00-12.50 saatleri arasnda sktrlm eitime tabii tutulmasna tepki gösterdi.

OKUL çNDE OKUL

çocuklarnn madur edildiini belirterek topladklar imzalar Milli Eitim Müdürlüüne veren 80inci Yl Cumhuriyet Anadolu Lisesi örenci Velileri, düük puan alan ve herhangi bir okula kayt yaptramayan düük puanl örencilerin açkta kalmamas için l Milli Eitim Müdürlüü binalar olmamasna ramen mevcut 3 lise bünyesinde 3 yeni lise açmasna tepki gösterirken u görüleri savundu:

Yani okul içinde okul açld.çocuklarmz daha önce 08.00-15.00 saatlerinde eitim görüyordu. Derslerdeki açn kapatlmas için 10ar dakikalk 2 teneffüs kaldrlp 40ar dakika olan 2 ders 80er dakikaya çkarlm. 45 dakikalk öle tatilinin yan sra tenefüslerde de kstlamaya gidilerek, sktrlm eitime tabii tutuluyor. Bir örenci 80 dakika boyunca derse nasl konsantre olabilir? Puanlar düük örencilerin eitimine kar deiliz. Ancak, bunu yaparken büyük emekler sarf ederek yüksek puanlar alan örencilerin madur edilmemesi de gerekir. kili eitim sistemi nedeniyle çocuklarartk 1 saat daha erken kalkp gün aarmadan okula gitmek zorunda kalyor. çocuklar tenefüse çkamyor, 45 dakikalk öle tatilinden mahrum kalyor. Bina yaplmadan okul açlr m?

çOCUKLARIN DIARDA KALMAMASI çN

Diyarbakr Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ise, TEOG snavnda düük puanlar aldklar için herhangi bir okula kayt yaptramayan 1500 örencinin madur olmamas için böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. Aslan, puanlar düük olduu için yerletirilemeyen 1500 örencinin eitim- öretime kazandrlmas gerektiini belirterek öyle dedi:

Açk Öretime yönlendirsek, okul snrlar içinde olmaynca kontrol etmekte mümkün olmayacakt. Mevcut okullarmzn bünyesinde 3 yeni okul açtk. Mevcut okullardaki örenci velileri tepki gösterdi ancak yerletirmek zorundaydk. Açkta kalan örencileri kurulan komisyon araclyla puanlarna göre bu liselere kayt ettik. Tek amacmz kontenjan fazlas örencilerimizi örgün eitim alan içine almak ve onlar açkta brakmamakt. Mevcut Anadolu liselerimizde 350 puandan aa kayt yapan okul yok. Bu örenciler çok düük puanlar alm ve mevcut liselere girmeleri mümkün deil. Biz mevcut yüksek puanl liselerde kontenjan da açamazdk. 400 puanla kayt yaptran okula 200-250 puan alan örenciyi nasl kayt ettireceksiniz? Mevcut olanlarda, yüksek puanl yere gidecek örencilerde sknt çekebilir. Kaydedemediimiz her örencinin darda kalmas sknt da dourabilirdi. Puan kategorilerine göre mevcut 3 lise bünyesinde 3 tane sfr lise açtk buraya yerletirdik. naat halen devam eden okullarmz bittiinde bu sorunda ortadan kalkm olacak

Ana Sayfaya Git