Okula uyum!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 1-3 Eylül arasında yapılacak uyum eğitimlerinin esasları belirlendi.

Haberler 24.08.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB tarafndan tüm illere gönderilen yazda, öretmenlerin mesleki çalmalarnn 31 Austos Sal günü balayaca ve eitim öretim yl hazrlklar ile uyum eitimine yönelik planlamalar sebebiyle okula uyum eitimlerinin 1-3 Eylülde yaplaca hatrlatld.

Yazda, örencilerin okula uyumlarnn etkin bir ekilde salanmas için uyum eitimi uygulamalarnn belirlenen esaslar çerçevesinde yürütülmesinin önem arz ettii vurguland.

Buna göre, genelge dorultusunda eitim ve öretim ylnn balad 6 Eylül itibaryla ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5inci snf örencilerinin eitim ortamna uyumlarnn salanmas için gerekli rehberlik çalmalar yaplacak.

UYUM çERçEVES

Uyum etkinlikleri kapsamnda oyun temelli etkinliklere, örencilerin okula aidiyet duygusunu artran faaliyetlere yer verilecek.

Örencilerin öretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla örenme ortamn, okulunu, snfn, arkadalarn tanmas ve okul kurallarn örenmesi salanacak.

Örencilere ve velilere salgn tedbirleri kapsamnda maske kullanm, hijyen, fiziki mesafe, kiisel temizlik, salkl beslenme, uyku düzeni, öz bakm ve benzeri konularda bilgilendirmeler yaplacak.

Okul rehber öretmen/psikolojik danmanlar uyum çalma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katlacak.

Tamal eitim örencileri de yerel imkanlar ölçüsünde uyum eitiminden yararlandrlacak.

Ana Sayfaya Git