Okula uyum haftası başladı

Yeni eğitim-öğretim döneminde okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrenciler için okula uyum haftası başladı.

Haberler 12.09.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okula uyum haftas, Milli Eitim Bakanlnca örencilerin okul kayglarn gidermek ve onlara okul ortamn sevdirmek, örenme ortamn, öretmenleri ve arkadalarn tanmalarna yardmc olmak için 2006-2007 eitim-öretim ylndan bu yana uygulanyor.

OKULA UYUM

Son yllarda beinci snf örencilerini de kapsayacak ekilde geniletilen uygulamaya bu yl dokuzuncu snf örencileri de eklendi.

Hafta boyunca örencilerin okula daha kolay uyum salamalar amacyla çocuk-aile-öretmen tanma programlar, okul ve eitim ortamn tanma, arkadalarla oyun oynayarak kaynama gibi etkinlikler düzenlenecek. Dün balayan uyum haftas 15 Eylül Cuma sona erecek.

- Hijyen, cilt sal, beslenme

Ayrca, Bakanlk tarafndan liselere yönelik uyum eitimi kapsamnda hazrlanan programlar için tantm videosu hazrland. Hazrlanan set içerisinde, uyum etkinliklerinin yan sra mevzuat ile Gençlerde Hijyen ve Cilt Sal, Beslenme ve lk Yardm El Kitab da yer ald. Bakanln web sitesi üzerinden paylalan bu dokümanlar tüm liselere basl olarak gönderildi.

Ortaöretime Uyum Program okullarda, okul yöneticileri ve rehber öretmeni koordinasyonunda, hazrlk, 9. snf rehber öretmenleri ve belletici öretmenler tarafndan, bran öretmenlerinin de destei ile uygulanacak. Bakanln bugün liselere yönelik balatt uyum eitimine toplam 1 milyon 63 bin 961 örenci katld.

Ana Sayfaya Git