Okullarda beslenme dostu!

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında yürüttüğü olumlu çalışmalarla "Beslenme Dostu Okul" sertifikası almaya hak kazanan eğitim kurumlarının sayısı 4 bin 970'e ulaştı.

Haberler 11.03.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgün ve yaygn eitim kurumlarnn temizlik ve hijyen konusunda tevik edilmesi amacyla uygulanan Beyaz Bayrak Projesi kapsamnda sertifikalandrlan okullarn says ise 9 bin 504 oldu

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB) verilerine göre, salkl beslenme ve hareketli yaam konularnda yürüttüü olumlu çalmalarla Beslenme Dostu Okul sertifikas almaya hak kazanan eitim kurumlarnn says 4 bin 970e ulat.

MEB ile Salk Bakanl i birliinde yürütülen Beslenme Dostu Okullar Program ile Türkiye genelinde resmi ve özel okullarn salkl beslenme ve hareketli yaam konularnda tevik edilmesi, bu konuda yaplan iyi uygulamalarn desteklenmesi ile okul ortam ve örenci salnn gelitirilmesi amaçlanyor.

MEBe bal okul öncesi (anaokulu), ilkokul, ortaokul ve liseler ile mesleki eitim merkezleri, özel eitim uygulama ve i eitim merkezlerini kapsayan programda belirlenen kstaslar yerine getirenlere Beslenme Dostu Okul sertifikas veriliyor.

Ayrca Salk Bakanl ile örgün ve yaygn eitim kurumlarnn temizlik ve hijyen konusunda tevik edilmesi, toplum salnn korunmas ve gelitirilmesi, yaam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eitim alm salkl nesiller yetitirilmesi amacyla da Beyaz Bayrak Projesi yürütülüyor. Bu proje kapsamnda gerekli hijyen koullarn yerine getirmeyi baaran okullar, Beyaz Bayrak sertifikas ile ödüllendiriliyor.

Beslenme Dostu Okul sertifikasn alabilmek için okulun her eyden önce Beyaz Bayrak sahibi olmas gerekiyor.

- 9 bin 504 okula Beyaz Bayrak

MEB verilerinden derlenen bilgilere göre, 2018de Beyaz Bayrak Projesi kapsamnda sertifika almaya hak kazanan okul says 9 bin 504 oldu. Bakanlkça sertifika sahibi olmayan okullarn belirlenen koullara uygun hale getirilmesi amacyla çalmalar bu yl da devam ettirilecek.

Beslenme Dostu Okullar Program ile de geçen yl sertifikalandrlan okul says 4 bin 970e ulat.

Bu program kapsamnda okullardan Okul Sal Yönetim Ekibi oluturarak beslenme dostu okul program hazrlamalar, örencilere yönelik beslenme eitimi ile etkinlikler düzenlemeleri, beden eitimi faaliyetleri, velilere yönelik salkl beslenme ve hareketli yaam konularnda yapacaklar bilgilendirme çalmalar faaliyetleri yerine getirmeleri bekleniyor.

Bu çerçevede okullarda düzenli denetimler gerçekletiriliyor.

Ana Sayfaya Git