İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Yıllık 60 bin olan okuyucu sayımız 70 bine yükseldi. Okuyucularımız erkenden gelip binanın önünde görevlilerin kütüphaneyi açmasını bekliyor. Adeta sandalye kapma yarışı yaşanıyor
SİİRT-PKK mensuplarınca yakılması nedeniyle geçici binaya taşınan Siirt İl Halk Kütüphanesinin okuyucu sayısı arttı.
Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim 2014te düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında teröristlerce yapılan saldırılarda kamu binaları, banka şubeleri ve iş yerlerinin yanı sıra 53 yıldır hizmet veren Siirt İl Halk Kütüphanesi de büyük zarar gördü. Molotofkokteylli saldırı sonucu çıkan yangında 12 bin kitabı kül olan 3 katlı kütüphane, 200 metrekare büyüklükteki geçici yerinde hizmet veriyor.
OKUMA ALIŞKANLIĞI
İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, saldırıda 50 yıllık arşivi ve 12 bin kitabı kül olan 900 metrekare büyüklüğündeki kütüphaneden yılda 60 bin kişinin faydalandığını söyledi. Yangında kurtarılan 48 bin kitabı taşıdıkları geçici binada vatandaşın hizmetine sunduklarını belirten Uslu, kullandıkları binanın yetersiz olmasına rağmen okuyucuların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.
MODERNK KÜTÜPHANE
Okuyucuların sabahın erken saatlerde kütüphaneye geldiğini söyleyen Uslu, şunları kaydetti, Her ne kadar kütüphanemiz yakıldıysa da hizmetimizde aksaklık olmadı. Yıllık 60 bin olan okuyucu sayımız 70 bine yükseldi. Bu da bizi çok sevindiriyor. Okuyucularımız erkenden gelip binanın önünde görevlilerin kütüphaneyi açmasını bekliyor. Adeta sandalye kapma yarışı yaşanıyor. Bu binaya taşınırken tek hedefimiz okuyucu sayısında kesinti yaşanmamasıydı. çok şükür böyle bir durum da olmadı. Uslu, Siirtte 4 bin 200 metrekareden oluşacak modern bir kütüphane kurulması için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
GEREKçE OLAMAZ
Kütüphaneye gelenlerden Bahar Gül, buranın kendisinin ikinci bir evi olduğunu ifade ederek, ateşe verilen kütüphanenin önünden her geçtiğinde içinde burukluk hissettiğini söyledi. 12 bin kitabın yanmasına çok üzüldüğünü dile getiren Gül, Her ne olursa olsun, hiçbir şey kütüphanelerimizin yakılması için bir gerekçe olamaz. O kütüphaneden sadece kitap okuyanlar yararlanmıyordu. Evde çalışma ortamı olmayan öğrenciler hafta sonu veya boş vakitlerinde gidip ders çalışıyordu. diye konuştu.
İLGİ Hİç AZALMADI
İbrahim Karakuş da yıllardır boş vakitlerini kütüphanede kitap okuyarak değerlendirdiğini belirterek, Kütüphane binasının yakılması hepimizin içini acıttı. 12 bin kitabın yanması bizleri üzdü ama hiçbir zaman kütüphaneye ilgimiz azalmadı. Bazen burada yer bulamadıkları için eve dönenler oluyor. dedi.
Ömer çakmak da kütüphaneye gelenlerin çoğunluğunu maddi durumu iyi olmayanların oluşturduğunu ifade ederek Gelenlerin büyük çoğunluğu sobalı evlerde oturuyor. Evlerinde çalışma imkanı bulamadıkları için ortamı sıcak olan kütüphaneyi tercih ediyorlar. Burada kitap okumak ve ders çalışmak evden çok daha verimli oluyor. çalışmak isteyenler mutlaka buraya gelsin. şeklinde konuştu.