ÖSYM'den adaylara üçüncü; YDS müjdesi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince yılda iki kez yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'nın bu yıl üç kez yapılması kararı alındı.

Haberler 24.07.2018 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Mahmut Özer, ylda iki kez yaplan Yabanc Dil Seviye Tespit Snavnn (YDS) bu yl üç kez yaplmasnn kararlatrldn belirterek, snav takviminde yeni YDSnin tarihinin 2 Aralk 2018 olarak belirlendiini açklad.

Özer, YDSnin ilkbahar ve sonbahar olmak üzere ylda iki defa yapldn hatrlatt.

2018-YDS ilkbahar snavnn 1 Nisan 2018de yapldn, 2018-YDS sonbahar snavnn ise 9 Eylül 2018de düzenleneceini ifade eden Özer, ÖSYM, 2 Aralk 2018 tarihine üçüncü bir YDS daha koydu. Böylece ylda iki kez yaplan YDS says üçe çkm oldu. ÖSYM bu karar ile snav takviminde yeni bir güncelleme yapt. bilgisini paylat.

- Snavlarn tekrar saysn artrmay hedefliyoruz

Özer, ÖSYM olarak en büyük hedeflerinin her bir snav türü için iki snav arasndaki bekleme süresini ksaltmak, dolaysyla yl içerisinde snavn tekrar saysn artrmak olduunu bildirdi.

Bu hedefe YDS için ulatklarn vurgulayan Özer, unlar kaydetti:

Ylda iki kez yaplan YDS says üçe çkm oldu. YDSyi 2019da dörde çkartmay hedefliyoruz. Dier snav türleri için de snav takvimimizin elverdii ölçüde bunu yapabilmeyi hedefliyoruz. Böylece adaylar bir ekilde önceki snavlar kaçrmlarsa veya yeni bir skora ihtiyaç duyduklarnda uzun süre beklemek zorunda kalmayacaklar.

Ana Sayfaya Git