Pazarda terlik sattılar

GAZİANTEP'te bir grup üniversite öğrencisi, Diyarbakır'da öğrenim gören ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencisilerine yardım etmek amacıyla bir hayırseverin bağışladığı terlikleri pazarda sattı.

Haberler 09.04.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteliler, sattan elde ettikleri paray, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda Diyarbakra giderek, 4 köy okulunda örenim gören 200 örenciye datacak.

Gaziantep Üniversitesi öretim üyelerinden Zaim Baaslan öncülüünde bir araya gelen üniversiteliler, ihtiyaç sahibi ilkokul örencileri için daha önce 1 TL toplayarak balattklar yardm kampanyas çerçevesinde pazarda terlik satt. Üniversite örencileri, bir hayrseverin balad 500 terlii, Güvenevler Mahallesinde kurulan semt pazarnda tezgah açp, sata sundu. arklar söyleyip, tezahüratlar yaparak müterileri tezgahlarna çekmeyi baaran örenciler, terlik satndan elde edilen paray, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda Diyarbakrdaki 4 köy okulunda örenim gören 200 örenciye, ulatracak.

PAZARDA TERLK SATTILAR

Örenciler ile pazar tezgahnda sat yapan Zaim Baaslan, Bir hayrsever 500 terlik verdi. lk anda terlikleri ne yapacamz bilemedik. Sonra örenciler, terlikleri pazarda satmay önerdi, tezgah kurduk. Böyle bir ilgi olacan tahmin etmiyorduk. Vatandalar, böyle bir organizasyondan dolay çok mutlu oldu. Örencilerim için de unutulmaz bir an oldu. Buradan elde edilecek gelirle Diyarbakrdaki çocuklarn gönüllerine dokunacaz dedi.

Daha önce düzenledikleri kermes ve pazardaki terlik satndan elde ettikleri gelir ile yaklak 10 bin TL topladklarn ifade eden Baaslan, Diyarbakrda bulunan köy okullar için bu organizasyonu yaptk. 23 Nisanda Diyarbakra gideceiz ve 4 köy okulundaki çocuklara bayram cokusu yaatacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git