Prof. Dr. Ziya Selçuk: “Eğitim insandan beslenen bir kurum olmaktan çıktı”

Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitimin insandan beslenen bir kurum olmaktan çıktığını belirterek, artık piyasaya göre yönelim gösterdiğini söyledi.

Haberler 24.12.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitimin artk piyasaya göre yönelim gösteriyor dedi.

Eitimdeki eilimlerin gidiatyla ilgili konularn konuulduu platformda akademisyenler bir araya geldi. çok hzl deien ve dönüen bir alan olan eitimdeki eilimlerin Türkiyeye yansmalarnn nasl olaca ele alnd. Bu balamda eitim alannda Türkiyenin önündeki tehditler ve frsatlarn neler olabilecei konuuldu. Eitimdeki sorunlara çözüm önerilerinin de ele alnd platformda dünya devletlerinin eitim eilimleri ile Türk eitim sistemindeki eilimler karlatrmal olarak sunuldu. Üniversitelerin para kazanma kayglarnn yan sra insann ve medeniyetin özü ile ilgi vazifesini ihmal etmemesi gerektiinin altn çizen Prof. Dr. Ziya Selçuk eitimdeki eilimlere, ekonominin eitim üzerindeki etkisi üzerinden deindi.

Eitim piyasaya göre yönelim gösteriyor

Eitimdeki eilimlerin Türkiyeye yansmalarnn neler olabilecein konusuna deinen Prof. Dr. Ziya Selçuk, Eitim çok hzl deien ve dönüen bir alan. Eitimdeki eilimlerin Türkiyeye yansmalarnn neler olabileceini ve eitimin sanayi, ekonomi ve demokrasi ile nasl bir balants var? Bugün bu konular ele alacaz. Bu balantlar dikkate alndnda Türkiyenin önündeki tehditler ve frsatlarn neler olduu sorularna cevap bulmaya çalacaz. Nitekim dünyada da eitim alannda problemler olduunu görüyoruz. Avrupada üniversitelerde felsefe gibi bölümler para etmiyor diye kapatlyor. Eitimin artk piyasaya göre yönelim gösteriyor. Ayn derecede Türkiyede de durum böyle. Eitim insandan beslenen bir kurum olmaktan çkt ve ekonominin sermayenin güdümüne girmi bir kurum olmaya doru gidiyor. Nitelikli eitimin verilmesinin nedeni nitelikli insan yetitirmenin yan sra aslnda amaçlanan, nitelikli ürün çkarabilmektir. Üretilen bilimin ekonomik olarak karl varsa eer teknolojiye destek verebilir. Bilimin ekonomide ve sanayide karl olmayan ülkelerde üretilen bilim, baka ülkelerin sanayisine ve teknolojisine hizmet eder yorumlarnda bulundu.

Ana Sayfaya Git