Robotlarla yeni meslek!

VEX Robotics Turnuvası’nda bine yakın geleceğin aydını genç, tasarladıkları robotları yarıştırdı. Gençlerin 10-15 yıl sonra iş hayatında yapay zekâ, robotik kodlama gibi birçok konuyla karşılaşacaklarını söyleyen EduCat Yönetici Ortağı Koray Kurhan, robotlarla birlikte yeni meslekler geleceğinin altını çizdi.

Haberler 29.12.2019 - 23:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yakn gelecekte teknolojik dönüümle birlikte içerisinde veri olmayan bir meslek bulunmayaca, dijitallemeyle birlikte kazanlan bilgi ve deneyimlerin mesleklerde de deiim yarataca bildiriliyor. Hepsinin ortak özellii ise yapay zek içermesi. Bu anlamda gençlerin robotik kodlama ve yapay zek alannda gelecee hazrlanmasn amaçlayan VEX Robotics Turnuvas, bine yakn genç mucidin kyasya rekabetine sahne oldu.

Dünya çapnda 45 ülkede, 20 binden fazla takmn katld ve Dünyann en büyük robot yarmas olarak Guiness Rekorlar Kitabna giren yarma Nianta Üniversitesi ev sahipliinde NEOTECH kampüste gerçekleti. Üreten nesiller için temasyla düzenlenen turnuvada birbirinden baarl ekipler robotlaryla mücadele etti.

66 OKULDAN BNE YAKIN ÖRENC KATILDI

lkokul-ortaokul kategorisinde VEX IQ Challenge Squared Away ve lise kategorisinde Tower Takeover temasyla düzenlenen yarmaya 66 okuldan bine yakn örenci katlm salad. lkokul, ortaokul ve lise örencilerini gelecee hazrlamak hedefiyle yarmay düzenlediklerini söyleyen EduCat Yönetici Orta Koray Kurhan, örencilerin kendilerini robotik kodlama konusunda gelitirmelerini salamak, takm oyununa yatknlklarn artrmak ve gelecekte meslek seçerken ilerini kolaylatrmak için böyle etkinlikleri organize ediyoruz dedi.

BRçOK MESLEK GELECEKTE VAR OLMAYACAK

Günümüzde gençlere 80li, 90l yllarn metotlaryla eitim vermenin imknsz olduunu söyleyen Kurhan, çünkü gençler 10-15 yl sonra i hayatna atlnca yapay zek, robotik kodlama gibi birçok konuyla karlaacaklar. Örenciler ileride zorlanmasnlar diye bugünden onlar hazrlyoruz. Bugün yaplan birçok meslek gelecekte olmayacak veya bugün bilmediimiz, yapmadmz, eitimini almadmz meslekler de gelecekte talep edilecek diye konutu.

Örencileri gelecee hazrlamak gerektiini vurgulayan Kurhan, Örencileri mutlaka bugünden psikolojik ve sosyal açdan gelecee hazrlamalyz. Böyle yarmalar da çocuklarn sosyallemesini ve gelecee hazrlanmasn salyor ifadelerini kulland.

TÜRKYEY AMERKADA TEMSL EDECEKLER

Yarmada Robot Skills Ödülü Özel Sanko Okullarndan Infinity Powera, Teamwork Champion Ödülü Era Okullarndan Oneteam ile Akhisar Eksen Okullarndan Eksen ex-roboya, Teamwork Finalist Ödülü Akhisar Eksen Okullarndan Eksen- VEXen ve Eksen-VexStationa, STEM Proje Ödülü çekmeköy Snav Okulundan echnoEaglesJra, Design Ödülü Manavgat Halk Eitim Merkezinden Epicteame, Jüri Ödülü Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evlerinden Grade Lake Fightersa, Excellence Ödülü ise Özel Sanko Okullarndan BeQuickly takmna gitti.

Ekiplerin ücretsiz olarak katlabildii turnuvalarn sonunda kazanan takmlar ABDnin Louisville ehrinde yaplacak olan ampiyonada Türkiyeyi temsil edecek.

Ana Sayfaya Git