Şehit öğretmenin adı yaşatılacak!

Şırnak'ta 35 yıl önce şehit edilen öğretmenin adı görev yaptığı okulda yaşatılacak

Haberler 16.06.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta 35 yl önce terör örgütü PKK tarafndan ehit edilen öretmen enol Akarn ismi merkeze bal Yourtçular köyünde görev yapt ilkokula verildi.

l Milli Eitim Müdürlüü, rnak Yeeren Gençlik Dernei ile Gelecee Ik Saçan rnak Kadn Derneince okulun bahçesinde düzenlenen programa, ehidin annesi Meliha, babas Hilmi ve kardei Yüksel Akar katld.

Programda ehidin öz geçmii okundu, dua edildi. Örencilerin iir okuduu srada anne Meliha Akar gözya döktü.

Vali Osman Bilgin, buradaki konumasnda, Türkiyenin dünyann en güçlü devleti olduunu ve terör örgütü PKKnn emeline hiçbir zaman ulaamayacan söyledi.

Terör örgütünün bebek ve kadn katili olduunu ve bunu asla unutmayacaklarn belirten Bilgin, unlar ifade etti:

enol Akar evladmz 35 yl önce bu ülkedeki insanlarn eitim alabilmesi, gençlerin okuyup, büyüdüklerinde hem kendilerine hem de vatanlarna layk bir evlat olabilmesi için buraya geldi. Buradaki çocuklar okuttu, bilgilendirdi ve ehit oldu. enol Akar için buradayz, ruhu ad olsun. Onun okulunda nice enollar yetiiyor. Görev yapt okulunda hatrasn yaatyoruz. En çok ehit veren ve en çok gazi veren illerden biri rnaktr. ehitlerimizi asla unutmayacaz ve unutturmayacaz.

EHT ÖRETMEN AKARIN SM

rnak Yeeren Gençlik Dernei Bakan Hatice Atan da ehitlerin hatralarn yaatmak için çalmalarna devam edeceklerini söyledi. Atan, çocuklar, doktor, öretmen, asker, polis olsun diye mücadele ederken ehit oldu. ehitlerimiz sayesinde rahatz. dedi.

ehidin babas Akar, okula olunun isminin verilmesinden dolay ailece çok mutlu olduklarn belirterek emei geçenlere teekkür etti.

Konumalarn ardndan açl kurdelesi kesildi ve okul gezildi, ehidin ailesine plaket verildi.

Programa, Belediye Bakan Vekili Zafer Kuran, l Emniyet Müdür Yardmcs brahim çldr, l Jandarma Komutan Albay Murat Bozkurt, l Milli Eitim Müdürü Ahmet Özdemir, örenciler, öretmenler ve vatandalar katld.

Yourtçular lkokulunda öretmenlik yapan Akar, 1987 ylnda kald okul lojmannda terör örgütü PKK mensuplarnca ehit edilmiti.

Ana Sayfaya Git