Sosyal Bilimler Lisesinde dil!

Milli Eğitim Bakanlığınca, yükseköğretime geçişte dil alanına kaynaklık eden seçmeli dersler, sosyal bilimler liselerindeki öğrencilerin seçimine açıldı.

Haberler 17.03.2017 - 07:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretime geçite dil alanna kaynaklk eden seçmeli dersler, sosyal bilimler liselerindeki örencilerin tercihlerine sunuldu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Ortaöretim Genel Müdürlüünce 2014-2015 eitim öretim yl itibaryla tüm ortaöretimde alan uygulamas kaldrlarak, yerine yatay ve dikey geçilere imkan veren, esnek bir yapda oluturulan ortak ve seçmeli derslerin yer ald haftalk ders çizelgeleri uygulamaya konuldu.

YABANC DL SINIFLARI

Ayrca yaplan yeni düzenlemeyle ortaöretimden yükseköretime geçite matematik-fen (MF), Türkçe-matematik (TM), Türkçe-sosyal (TS) ve DL puan türlerine göre örenci alan yükseköretim programlarna örencilerin hazrlanabilmesi için ortaöretimdeki ders seçimleri de güncellendi.

Sosyal bilimler liselerinde örencilerin seçmeli ders havuzundaki derslerden yapacaklar ders seçimi ile yabanc dil snflar oluturulacak. Böylece, bu okullarn örencilerine de DL puan türü ile örenci alan yükseköretim programlarna yönelik alt yap destei salanacak.

Ana Sayfaya Git