Tekirdağ NKÜ Rektörü Şahin listede!

Tekirdağ NKÜ Rektörü Şahin "dünyanın en etkili bilim insanları"nın sıralandığı listede yine yerini aldı.

Haberler 13.10.2023 - 09:07 Son Güncelleme : 13.10.2023 - 09:14

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Stanford Üniversitesince hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde dördüncü kez yer aldı.

Stanford Üniversitesinin, dünyanın önde gelen atıf indekslerinden Scopusun verilerinden yararlanarak hazırladığı ve yüzde 2lik dilimde bulunan akademisyenleri dahil ettiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi yayımlandı.

Listede, Rektör Prof. Dr. Şahin dördüncü kez yer aldı.

GURUR VERİCİ

Şahin, AA muhabirine, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde dördüncü kez kariyer boyu etki kategorisinde yer aldığını söyledi.

Listede yer almanın gurur verici olduğunu ifade eden Şahin, çalışmalarımıza yine bu şekilde devam edeceğiz. Allah mahcup etmesin. Üniversitemizin üst sıralarda yer alması yolunda çalışmak için gayret edeceğiz. dedi.

Şahin, bir başka sevindirici haberin de NKÜnün Avrupa Üniversite sıralamasına girdiği olduğunu belirtti.

Üniversite performansı değerlendirme kuruluşlarından QSin 2024 Avrupa Üniversite sıralamasına Türkiyeden 72, Trakyadan da sadece Tekirdağ NKÜnün girebildiğini ifade eden Şahin, üniversitenin, şehrin ismini daha iyi yerlere getirebilmek için çalışacaklarını söyledi.

Ana Sayfaya Git