Üniversitelere kadro takviye

Bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan 10 üniversiteye, kendi alanlarında kullanılmak üzere 50 kadro tahsis edildi.

Haberler 15.11.2019 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK) bölgesel kalknma odakl ihtisaslaan 10 üniversiteye, kendilerine verilen ihtisaslama alanlarnda kullanlmak üzere 50 kadro tahsis edildi.

YÖKten yaplan açklamaya göre, yeni YÖK anlayyla yükseköretim sisteminde getirilen çeitlilik balamnda süreç, aratrma/aday aratrma üniversiteleri ile bölgesel kalknma odakl ihtisaslaan üniversiteler olarak iki koldan yürütülüyor.

Bölgesel Kalknma Odakl Misyon Farkllamas ve htisaslama Program ile 2006 ve sonrasnda kurulan üniversitelerin, bulunduklar ilde/bölgede yürütecekleri faaliyetlerle bölgesel kalknmann aktörü olmalar amaçlanyor.

Bu kapsamda, bölgesel kalknma odakl ihtisaslaan 10 üniversiteye kendilerine verilen ihtisaslama alanlarnda kullanlmak üzere YÖK tarafndan talep edilen 50 kadro izni, Cumhurbakanl makamnca uygun görüldü. Bu kadrolar, YÖK tarafndan üniversitelere tahsis edildi.

Program kapsamndaki üniversiteler, bu kadrolar sadece belirlenen ihtisas alanlarnda kullanacak.

Üniversiteler ve ihtisaslaacaklar alanlar öyle:

Aksaray Üniversitesi; salk ve spor alannda, Bingöl Üniversitesi; tarm ve havza bazl kalknma alannda, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi; hayvanclk alannda, Düzce Üniversitesi; salk ve çevre alannda, Kastamonu Üniversitesi; tabiat turizmi ve ormanclk alannda, Krehir Ahi Evran Üniversitesi; tarm ve jeotermal alannda, Mu Alpaslan Üniversitesi; hayvanclk alannda, Recep Tayyip Erdoan Üniversitesi; çay alannda, Siirt Üniversitesi; tarm ve hayvanclk alannda, Uak Üniversitesi; tekstil, dericilik ve seramik alannda.

Ana Sayfaya Git