Virüs engel olamadı!

TEKNOFEST'e katılmaya hak kazanan ancak Kovid-19 nedeniyle karantinada kalan iki öğrenci, stantlarına görüntülü bağlanarak projelerini anlattı

Haberler 29.09.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFESTe katlmaya hak kazanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantinada kalan iki örenci, stantlarna görüntülü balanarak aralarnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da olduu ziyaretçilerine projelerini anlatt.

Anadolu Ajansnn Global letiim Orta olduu, Türkiye Teknoloji Takm Vakf ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn öncülüünde bu yl 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantepte gerçekletirilen TEKNOFEST 2020 büyük bir heyecana sahne oldu.

Festival kapsamnda proje üreten ahinbey Biliim Yldzlar Takm üyesi 11. snf örencisi Emine Tosun ile takm arkada 12. snf örencisi Samet Özdemir ise Kovid-19 nedeniyle karantinada kaldklar için stantlarnn banda yer alamad.

Örenciler, E-Bina naat Takip Sistemi (e-BTS) adn verdikleri ve bir binann yapm aamasndaki tüm veri, belge ve fotoraflarnn yap denetim firmalar tarafndan sisteme yüklenmesini salayp, bu bilgileri ev almak isteyen vatandalarn, sigorta irketlerinin, emlak deerleme kurulularnn, bankalarn ve AFADn eriimine açan yerli ve milli bir yazlm tasarlad.

Festival öncesi örencilerden Samet Özdemirin Kovid-19 olduu belirlenince kendisi ve takm arkada Emine Tosun karantinaya alnd.

Buna ramen pes etmeme karar alan örenciler festival alannda kurulan stantlarna görüntülü olarak balanarak projelerini anlatt.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da TEKNOFESTi ziyaretinde görüntülü olarak konutuu örenciler, baarlaryla dikkati çekti.

ki örenci, nsanlk Yararna Teknoloji Yarmalarnda afet yönetimi kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

- Her türlü olumsuzlua ramen biz yine de katldk

Örencilerden Samet Özdemir, festivali evden takip etmelerinin kendileri için zor olduunu söyledi.

Her türlü zorlua ramen biz yine de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çaltk. diyen Özdemir, öyle devam etti:

Yarma balamadan 3 gün önce Kovid-19 testimin pozitif çktn örendim. Her türlü olumsuzlua ramen biz yine de katldk ve uzaktan sunum yaptk. Sa olsun Cumhurbakanmz da ziyaret etti. Evde olmak zor oldu, oradaki havay soluyamamak kötü oldu bizim için, çok üzüldük.

Özdemir, tüm engelleri aarak baarl olduklar için çok mutluluk duyduunu sözlerine ekledi.

- Her zaman devam ettik ve bu yola kadar geldik

Emine Tosun da takm arkadann Kovid-19 pozitif olmas nedeniyle kendisinin de tedbir amaçl karantinaya alndn anlatarak, Orada bulunmay ve ziyaretçilerle tanmay çok isterdim ama maalesef yapacak bir ey yok. dedi.

Karantinada olmalarna ramen yarma heyecanndan kopmamak istediklerini vurgulayan Tosun, Biz önce tamam m yoksa devam m diye kendimize sorular sorduk. Hiçbir zaman imkansz demeyerek, her zaman devam ettik ve bu yola kadar geldik. dedi.

Festivale gidemedii için üzüldüünü aktaran Tosun, Cumhurbakanmzla, AFAD Bakanmzla, Selçuk Bayraktar aabeyimizle yüz yüze görümeyi çok isterdim. Ama salgn nedeniyle orada bulunamadm. Bu yüzden üzgünüm ama buraya kadar hiç pes etmeden geldiimiz için mutluyum. diye konutu.

Tosun, Cumhurbakan Erdoann stantlarn ziyaretinden memnuniyet duyduunu belirterek, Cumhurbakanyla karlamak benim için çok güzel bir duyguydu. Keke okulumuza da gelebilse ama tabii ki pandemiden sonra. Onun da saln riske atmak istemeyiz tabii ki. ifadelerini kulland.

- Salk durumlar iyi

Takm danman ve biliim teknolojileri öretmeni brahim Demirli de Kovid-19a ramen ylmayp birinci olan örencileriyle gurur duyduunu söyledi.

Demirli, her iki örencinin de salk durumunun iyi olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git