Yarıyıl tatilini nasıl geçirebilir

Yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alıp, yarıyıl tatiline başlarken İnciser Akpınar da ailelere ve öğrencilere yarıyıl tatilinin nasıl verimli geçirmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Haberler 21.01.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akpnar, ehri tanmak için programl geziler yaplabilir, müze ziyaretlerinde bulunulabilir, sinema-tiyatro gibi etkinliklere katlabilirsiniz. Böylelikle anne, babalar ve çocuklar birlikte kaliteli vakit geçirmi olurlar dedi.

KARNES KÖTÜ GELEN ÖRENC NE YAPMALI? ALE NASIL DAVRANMALI?

nciser Akpnar, Her örenci birbirinden farkl özelliklere ve yeteneklere sahiptir. Ailelere söyleyeceimiz en önemli nokta; çocuklarn kimseyle kyaslamamalar, her bireyin farkl özelliklere sahip olduunu göz ard etmemeleridir. Zayf olduu derslerdeki eksikliklerinin nedenlerini anlayp, bunlar gidermeye çalmaldrlar ifadelerini kulland.

YARIYIL TATLNDE ÖRENMEYE ARA MI VERLMEL?

Tatilin örenciler için dinlenme, elenme, televizyon ve bilgisayar banda zaman geçirme süreci olarak düünülmemesi gerektiine dikkat çeken Akpnar, Öncelikle geçmi dönemin deerlendirilmesi mutlaka yaplmaldr. Bu süreci kiilik geliimi, bilgi beceri ve hobi edinme için de iyi bir frsat olarak görmek, deerlendirmek gerekir dedi.

ÖDÜL-CEZA SSTEM UYGULANMALI MI?

çocuklarla ödül ve ceza basks kurmadan i birlii içinde çallmas gerektiini belirten Akpnar, çünkü ne ödül ne ceza örenciyi motive ederek baarya ulamasn salamamaktadr. Ödül ve cezann örenciye olumlu herhangi bir katks yoktu diye konutu.

VELLER OKUL SEçMNDE NELERE DKKAT ETMELDR?

Velilerin okul seçimi yaparken dikkat etmesi gereken noktalar anlatan nciser Akpnar, Veliler, eitim süreci uzun soluklu ve köklü olan okullar tercih etmelidir. Bu tür okullarda sistem belirli bir düzeyde ilerlemekte bu da okullarn güvenirliliini artrmaktadr. Teknolojiyi yakndan takip eden, yeni yaklamlar benimseyen, sanat-spor gibi etkinlikleri aktif olarak uygulayan eitim kurumlarnn bir adm önde olduu unutulmamaldr ifadelerini kulland.

OKULLARDAK TEKNOLOJK MKNLAR NASIL OLMALI?

Küçük yalarda soyut kavramlar alglamadaki yetersizlik göz önüne alnarak araç gereç ve görsel doküman kullanmas gerekliliine dikkat çeken Akpnar, Bilgi ve iletiim ça çocuklar yetitirdiimiz için teknolojinin bütün yeniliklerinden faydalanmalar gerekir. Bunlarn yannda sorunlara akl yürüterek çözüm bulma becerisi de derslerde ve eitim hayatnda kazandrlmaktadr. Bilgisayar, deney, gözlem ve laboratuvar imkn örenmeyi en olumlu etkileyen kaynaklardr. Bunlar salayan okullar tercih edilmelidir dedi.

SANAT, SPOR, SOSYAL FAALYETLERE ÖRENCY YÖNLENDRME BAARIYA KATKI SALAR MI?

Amaçlarnn birey yetitirmek olduuna vurgu yapan nciser Akpnar, Sosyal faaliyetlerde görev alan örenciler de birey olarak salam ilikiler kurarlar. Özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi olurlar. Spor sayesinde kazanlan fiziksel üstünlükler örenciyi her zaman olumlu etkiler. Nerede nasl davranacan da bu sayede örenir dedi.

Ana Sayfaya Git