Her yarta olduu gibi üniversite snavlarna hazrlk sürecinde de rakiplerin ne yaptna ya da yapmadna deil adaylarn kendi yapabildikleri ve yapamadklarna odaklanmalar gerektiini söyleyen öneren Rehberlik Danmanlar Kaplan ve Aslan, u tavsiyelerde bulundular:
Bu süreçte zayf yanlarmz fark edip güçlendirmek, güçlü yanlarmz da daha da gelitirmek için çalmamz gerekiyor. Son 2 ay için geçmie dönüp neler yaptmza bakmamz gerekiyor. Bunun için imdiye kadar gerek evde, gerekse okul ya da kursta yaplan TYT-AYT denemelerini detayl bir biçimde analiz edip, bir nevi check-up yapmalyz. Bu analiz ile sorumlu olduumuz testlerde genel durumumuzu görmeliyiz. Bu analizi yaparken de oldukça gerçekçi olmalyz. Kendimizi deerlendirirken objektif bir deerlendirme yaparak durumumuzu gerçekçi bir ekilde ortaya koymalyz.
NELER YAPILMASI GEREKYOR
Rehberlik danmalar yanl cevaplarn 3 temel nedenini öyle sraladlar:
Deneme snavlarnda yaptmz yanl cevaplarn da neden olduunu sorgulamaly genel olarak snavlarda yaplan yanl cevaplarn üç temel nedeni vardr:
Birincisi; temel bilgi eksiklii: Konular eksik kalm tam örenme olumamtr. Bu durumda konu arlkl tekrarlarla konu eksii-aç kapatlmaldr.
kincisi; pratik eksiklii: Konu anlalm fakat yeterince nitelikli soru çözümü yaplmamtr. Bu durumda da soru çözümü arlkl bir çalma yaplmaldr.
Üçüncüsü; anlk dikkat eksiklikleri bunun için de dikkat-okuma ve anlama hzn gelitirecek etkinlikler yaplabilir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrnt da süreyi doru kullanabilmektir. Bunun için konu kavrama testleri vb. testleri çözerken de süre tutarak çözüm yapmaya dikkat edilmelidir. Ayrca evde, okulda ya da kursta yaplan TYT-AYT denemelerinde hangi testten balanaca, kolay-orta-zor sorularla karlaldnda neler yaplacan deneyerek kendimiz için en doru stratejiyi bulmalyz.