Netkent Akdeniz Aratrma ve Bilim Üniversitesinden yaplan açklamada deerlendirmelerine yer verilen Turgay, 18-19 Haziranda gerçekletirilecek Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) girecek örenciler için tavsiyelerde bulundu.
Turgay, örencilerin motivasyonlarn yüksek tutarak hedef ve hayallerini düünmelerinin bu zorlu süreçte önem tadna dikkati çekerek, Önemli olan sizsiniz, snava az gün kala snav heyecan yaamak çok normal. Heyecannz hedeflerinize ulamada verimli kullanabilirsiniz. Ancak kaygnn strese dönümesinin engellenmesi gerekiyor. ifadesini kulland.
Eitimin kimden alndnn önemine vurgu yapan Turgay, sözlerini u ekilde sürdürdü:
Her geçen gün deien teknoloji hiç kukusuz eitim sektörünü de deitiriyor. Eitim alannda kullanlan teknoloji ve yöntemler ne kadar deiirse deisin, eitimi nasl aldmzdan ziyade kimden aldmz her devirde önemini korumaya devam edecek. Üniversitelerin online olmas da sadece bir eitim yöntemi. Tercihini yapacak örencilerin dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi de bu. Eitmenlere dikkat ederek tercih yapmalar çok daha doru karar olacaktr. NETKENT Üniversitesi de her üniversite gibi geleneksel üniversite yapsnn getirdii idari ve akademik oluumlara, deerlere ve prensiplere sahiptir.
Turgay, snav sonucunda tercihleri örencilerin kendilerinin yapmasnn doru olacan belirterek, u ifadeleri kulland:
Üniversitemizin lise mezunlar için hayata geçirdii Netkent START program ile, Yazlm Mühendislii, Yönetim ve Biliim Sistemleri Mühendislii, letme, Ekonomi ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararas likiler 4 yllk lisans programlarna sadece lise diplomanz ile bavurabilirsiniz. Kayg geleceinizi ekillendirmede etkili olmasn. Örenciler ileride ne yapmak istediklerine ve hedeflerine karar verdikleri müddetçe eitimde frsatlar her daim devam edecektir. Örencilerin hayallerini ve gelecekte önem kazanacak meslekleri göz önünde bulundurarak tercih yapmalar gerekiyor.
Yeme içme düzeninize ve uyku saatlerinize dikkat edilmesi gerektiine vurgu yapan Turgay, sözlerini u tavsiyelerde bulundu:
Günlük rutinlerinizi sabitleyin. Günde 1- 2 saati kendinize ayrn ve snav psikolojisinden uzaklamaya çaln. Genel tekrar testleri ve deneme snavlar çözün, bu snavlar çözerken gerçek snav koullar yaratn. ÖSYMnin soru kalplarn gözden geçirin, her yanl yaptnz sorunun çözümünü örenin. Moralinizi bozacak, sizi strese sokacak eylerden uzak durun.Gün içersin de en az 10 dakika ar olmayan egzersizler yapmaya çaln.