Yüz yüze eğitim sıkıntılı başlıyor

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesi kararıyla ilgili, "Temennimiz, başta MEB olmak üzere öğretmenlerin, idarecilerin, öğrencilerin ve velilerin kurallara uyarak bu sürecin sağlıklı yürütülmesini sağlamasıdır." ifadesini kullandı.

Haberler 07.10.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geylan, yapt yazl açklamada, okul öncesi ve ilkokul 1inci snfn yan sra 2, 3, 4, 8 ve 12. snflar için yüz yüze eitimin balamas kararna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Uzaktan eitimin yüz yüze eitimin yerini tutmadn belirten Geylan; maske, mesafe ve hijyen kuralnn salanmas, snflarn seyreltilmesi, her gün yerine haftann belli günleri okula gidilmesi, okulda kalma süresinin ksaltlmas ve yüz yüze eitime paralel olarak uzaktan eitimin devam etmesi kouluyla yüz yüze eitime geçilmesinin önemli bir adm olduunu ifade etti.

Geylan, Kovid-19 salgn sürecinin öretmenler ve örencileri olumsuz etkilendiine; özellikle tablet, bilgisayar ve internet sorununun maddi durumu iyi olmayan örencilerin derslere katlamamasna yol açtna iaret ederek unlar kaydetti:

Önümüzdeki süreçte en büyük temennimiz, yüz yüze eitim kararnn ardndan bata Milli Eitim Bakanl olmak üzere öretmenlerin, idarecilerin, örencilerin ve velilerin kurallara uyarak bu sürecin salkl olarak yürütülmesinin salanmasdr. Örencilerimiz ve öretmenlerimiz ancak bu ekilde salkl bir eitim-öretim sürecine dahil olabilir.

SORUNLARIN çÖZÜMÜ

çeitli taleplerde de bulunan Geylan, Milli Eitim Bakanlnn rutin hijyen kontrollerini istisnasz her okulda yapmas, eksii olan okullara malzeme takviyesi gerçekletirilmesi ve servislerde de kontrollerin youn ekilde sürdürülmesi gerektiini ifade etti.

Geylan, MEBin 500 bin tableti hzla ihtiyaç sahiplerine ulatrmasnn önemine dikkati çekerek bu noktada hakszla yol açacak uygulamalardan kaçnlmas gerektiini belirtti.

Türk Eitim-Sen olarak köy okullarnn açlmasn, çocuklarn tamal eitime gerek kalmadan kendi yaadklar yerde eitim almasn önemsediklerini belirten Geylan, köy okullarnn açlmasnn hzlandrlmasn ve köy okullarnn açlmasyla artan öretmen açnn 60 bin öretmen atamasyla kapatlmasn talep etti.

Geylan, velilere de okul önlerinde ylma yapmamalar, sosyal hayat ve temasl olunan kii saysn asgari tutmalar, maskenlerini çkarmamalar uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git