Yüz yüze eğitimde 3. Aşama bugün!

Resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati, imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati uygulanacak

Haberler 02.11.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) koronavirüs salgn (Kovid-19) nedeniyle yapt planlamalar dorultusundaki üçüncü aamada, bugünden itibaren ortaokul 5. ve lise 9. snf örencileri, yüz yüze eitime balayacak.

Milli Eitim Bakanlnn koronavirüs salgn tedbirleri kapsamnda okullarda aamal olarak yüz yüze eitime geçi süreci devam ediyor. 2020-2021 eitim öretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. snflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. snflarda yüz yüze eitimi balatan MEB, 5. ve 9. snflar da yarndan itibaren yüz yüze eitim planlamasna dahil etti.

Yüz yüze eitimde, resmi ve özel ortaokul 5. snflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarnda haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7) uygulanacak. Lise 9. snflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yaplacak. Snflar, örenci mevcudu dorultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrlacak, her ders süresi 30 dakika, dersler aras dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

YÜZ YÜZE LENECEK DERSLER

Ortaokul 5. snflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabanc dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. snflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabanc dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kuran- Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eitim yoluyla ilenecek.

9. snf örencilerinin de, haftalk ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerin tümünden sorumlu olduklarndan, okul yönetimince belirlenen dersleri yüz yüze eitim yoluyla, bunlarn dnda kalan dersleri ise uzaktan eitim yoluyla tamamlamalar gerekiyor.

Yüz yüze eitim için çocuunu okula göndermek istemeyen velinin yazl onay alnacak ve okula gelmeyen örenciler devamsz saylmayacak ancak velisi tarafndan okula gönderilmeyen örenciler uzaktan eitimle derslerine devam edecek.

Örenciler devam ettii snfn müfredatndan sorumlu olacak ve tüm konu ile kazanmlardan yaplacak ölçme ve deerlendirmelere katlacak. Yüz yüze eitim dnda kalan tüm dersler, uzaktan eitim yoluyla tamamlanacak, örencilerin uzaktan eitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alnacak.

Ana Sayfaya Git