100 lira destek!

TİSK Genel Sekreteri Koç "Asgari ücret desteğinin miktarı konusunda belirsizlik vardı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız ve Çalışma Bakanımız, rakamın 100 lira olarak devam etmesi yönünde çok olumlu bir yaklaşım gösterdiler. İşveren camiasını mutlu eden bu yaklaşımlarından dolayı kendilerine minnettarız"

Haberler 11.01.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, iverene asgari ücret desteinin bu yl da 100 lira olarak devam edeceini bildirerek, iveren camias olarak bunu memnuniyetle karladklarn söyledi.

Koç, asgari ücret desteinin ilk olarak 2016 ylnda uygulanmaya baladn anmsatarak, 2015 ylnda bin lira olan asgari ücretin 2016 ylnda bin 300 liraya yükseltilmesinin bu destein verilmesinde etkili olduunu dile getirdi.

Hükümet yetkililerinin, geçen aylarda, iki yldr uygulanan destee, 2018 ylnda devam edilmeyecei yönünde açklamalarda bulunduunu hatrlatan Koç, buna karn gerek iverenler olarak kendilerinin, gerekse içi sendikalarnn bu destein devam yönünde talepleri bulunduunu vurgulad.

Koç, yeni asgari ücretin belirlendii 29 Aralktaki görümelerde asgari ücret desteinin yeni ylda da devam ettirilmesinin karara balandn dile getirerek, öyle konutu:

Destein miktar konusunda belirsizlik vard. Bunun 100 lirann altnda olabilecei yönünde çeitli duyumlar da kulamza geldi ama bata Sayn Cumhurbakanmz olmak üzere Babakanmz ve çalma Bakanmz, rakamn 100 lira olarak devam etmesi yönünde çok olumlu bir yaklam gösterdiler. veren camiasn mutlu eden bu yaklamlarndan dolay kendilerine minnettarz. çünkü bütçede olmad söylenen bu destek konusunda taleplerimizi dikkate aldlar.

- 10 milyon çalan ile 1,5 milyon ivereni ilgilendiriyor

Asgari ücret desteinin devamnn asgari ücrette yaplan art da olumlu etkilediini vurgulayan Koç, Brüt 2 bin 29 lira, net bin 603 lira olarak belirlenen asgari ücrete geçen yla kyasla 14,2 art yaplm oldu. Bu oran yaklak yüzde 12 olan yl sonu enflasyonunun yaklak 2 puan üzerinde. dedi.

Destein 10 milyon çalan ile yaklak 1,5 milyon ivereni ilgilendirdiine dikkati çeken Koç, unlar kaydetti:

çi kesiminin, bu destein sadece toplu i sözlemesi uygulanan i yerlerine uygulanmas yönünde talepleri olmutu. Biz de toplu sözleme olan i yerlerinde bu rakamn 113 lira olarak uygulanmasn istiyorduk ama iki talep de dikkate alnmad. Mevcutta 100 liralk asgari ücret destei tüm i yerlerinde uygulanacak.

Koç, geçen yl 1 milyonun üzerinde salanan ek istihdamda bata asgari ücret destei olmak üzere verilen teviklerin etkili olduunu belirterek, 2018in 2017ye göre çok daha iyi bir yl olacana inancn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git