16 mesleğe daha belge zorunluluğu

16 mesleğe daha belge zorunluluğu getirildi16 mesleğe daha belge zorunluluğu getirildi

Haberler 01.01.2022 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl, aralarnda ahap mobilya imalatçs, ayakkab imalatçs, boyama operatörü, baca yal kanal temizleme personeli, güzellik uzman ve kuaförün de bulunduu 16 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluu getirdi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluu Getirilen Mesleklere likin Tebli Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, i kazalar açsndan tehlikeli ve çok tehlikeli snftaki ahap mobilya ile ayakkab imalatçlar, baca yal kanal temizleme personeli, boyama operatörü, elektrik datm ebekesi test görevlisi, güzellik uzman, kesimci (ayakkab), kuaför, mobilya döemecisi, rayl sistem araçlar elektrik bakm ve onarmcs, rayl sistem araçlar elektronik bakm ve onarmcs, rayl sistem araçlar mekanik bakm ve onarmcs, rayl sistemler sinyalizasyon bakm ve onarmcs, saraciye imalatçs, sayac, zeytinya üretim operatörü meslekleri için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluu getirildi.

MESLEK BELGE ZORUNLULUU

Bu mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kiiler, bugünden itibaren 12 ay sonra çaltrlamayacak.

Mesleki Eitim Kanununa göre ustalk belgesi alanlar ile Milli Eitim Bakanlna bal mesleki ve teknik eitim okullarndan ve üniversitelerin mesleki ve teknik eitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup diplomalarnda veya ustalk belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çaltrlanlar için belge art aranmayacak.

Bu kapsamdaki denetimler i müfettilerince yaplacak. Tebli hükümlerine aykr davranan iveren veya iveren vekilleri hakknda idari para cezas uygulanacak.

Yeni eklenen 16 meslekle birlikte, tehlikeli ve çok tehlikeli snfta olup Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluuna sahip meslek says 204e yükseldi.

Ana Sayfaya Git