30 yılı geride bıraktılar!

Diyarbakır tarihine ve turizmine kendini adayan turist rehberleri 30 yılı geride bıraktı

Haberler 23.02.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölge illerinin turist rehberlerinin bal olduu anlurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakrda toplantda bir araya gelerek meslekte 30 yln deviren turist rehberlerine plaket takdim etti.

Etkinlikte, Mezopotamya altn üçgenini oluturan Diyarbakr, Mardin ve anlurfa ehirlerinin turizmde ibirlii yapmas, turist rehberlerinin sorunlarnn çözümüne yönelik çözümler üretilmesi ve dayanmalarnn pekitirilmesi, Mezopotamya markasnn ön plana çkarlmas gibi konularda görümeler ve fikir alverileri yapld.

Turist Rehberlii mesleinin önemi ve turizm sektörüne olan katklar vurguland. Turizmde bölgesel kalknma stratejilerinin gelitirilmesi için ibirliinin devam ettirilmesi gerektiine deinen toplantda Diyarbakrda meslekte 30. yllarn dolduran profesyonel kokartl emektar rehberleri Reit Akgüne ve Mehmet Dalklça plaket verildi.

30 yldr meslekte bulunan Akgüne, hala ilk günkü heyecanla mesleini yaptn söyledi. 30 yl önce kültür turizm müdürlüünde görev yaptn hatrlatan Akgüne, Bugün 30uncu ylmz doldurduk. Gelen gruplarmza tarihi ve kültürü detayl olarak anlatyoruz. Diyarbakr, bir kültür ve tarih kentidir. Biz, kentimizi olabildiince güzel bir ekilde tantmaya çalyoruz dedi.

Bu sezon youn bir turist bekliyoruz

Otellerle yaptklar görümelerde otellerin bu sezonki doluluk orannn yüksek olduunu aktaran Akgüne, Geçtiimiz yl güzel bir sezon yaadk. Önümüzdeki yl içinde otellerle yaptmz görümelerde büyük bir younluk bekliyoruz. nsanlar bölgeyi gezdikten sonra teekkür ediyorlar. Bize, böyle bilmiyorduk bu bölgeyi, yanl tantlm diye aktaryorlar. Kentimiz airler, edipler ve tarih kentidir diye konutu.

Bölgeye gelen her turistin bölgeyi çok sevdiklerini ve mutlu ayrldklarn kaydeden anlurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan Merve Ofluolu, Mezopotamyann kadim topraklarnn hepsinin farkl farkl kendine özgü tarihleri olduunu dile getirdi. Diyarbakra gelen misafirlerinin ardn belirten Ofluolu, Hiç böyle bir yer beklemiyorlar ve aslnda çok memnun ayrlyorlar. nsanlarn bu bölgeye merak çok fazla. u an Diyarbakr ve anlurfann sahip olduu neolitik tarih çok yaygn olduu için özellikle tarihçiler geliyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git