50 ton tatlı tüketilecek

Diyarbakır’da bayram boyunca 50 ton tatlı tüketimi bekleniyor.

Haberler 29.04.2022 - 01:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)Diyarbakrda yaklaan Ramazan Bayram öncesinde kenttin marka yüzü olan tatlclarda hummal hazrlklar 3 vardiya eklinde devam ediyor. Kentte, bayram boyunca 50 ton tatl tüketimi bekleniyor.

Tescilli burma kadayfyla bilinen Diyarbakrda tatlclarda bayram hazrlklar devam ediyor. Ramazan aynn son günlerinde tatl imalathanelerine talep younluu yaand. Bayramda, Ramazan ayndan çkan misafirlerine tatl ikram etmek isteyen vatandalar, soluu tatl imalathanelerinde alyor. Bayrama az bir süre kala tatl imalatçlar, ehir içi ve dndan aldklar siparileri yetitirmek youn mesai içine girdi.

50 ton tatl tüketimi olacak

Kadayfç Stk Usta iletmecisi Mehmet Altunbay, Bayrama hazrln son günler olduunu ve 3 gün boyunca vardiyal olarak ful çalacaklarn söyledi. Siparilere yetiebilmek için mesai yapacaklarn aktaran Altunbay, Türkiyenin her yerinde burma kadayfla azlar tatlandracaz. Bayramda bizim ortalama 5 ton tatl tüketimimiz olacak. Diyarbakr genelinde ise ortalama 50 ton civar burma kadayf tüketimi olacak. Hemen hemen Türkiyenin her yerine kargo ile ya da otobüs ile gönderiyoruz. Siparilerimiz web sitesi üzerinden geliyor. Siparilere yetimeye çalyoruz dedi.

Fiyatlara zam yapamadk

Burma kadayf çeitleri olduunu ifade eden Altunbay, Fstkl ve cevizli daha çok tercih edilen ve daha çok dayankl olduu için. Souk baklava yola gitmedii için daha çok ehir içinde tüketiliyor. Normal baklava çeitlerimiz de var. öbiyet, fstk sarma, ceviz sarma tatl çeitlerimiz var. u an maliyetine sat yapyoruz. Ramazan ay olduu için fiyatlara zam yapamadk. u an da 1 kilo fstkl kadayf 120 lira, cevizli kadayf 110 liradr. Fstkl baklava 130 lira, fstk sarma ise 180 liradr. eker hastalar için hurma ekerinden ürettiimiz tatllarmz var. eker hastalar gönül rahatlyla tüketebilir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git